Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

TAJNE SARAJEVSKOG KUPLERAJA “ORLANDO” Gosti bili direktori, profesori i BOGATI ARAPI, konobarice u piće sipale PRAH ZA POTENCIJU

Salvedinu Bulbulu, Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić određen je jednomesečni pritvor zbog organizovanja prostitucije u noćnom klubu “Orlando” u Sarajevu.

Četvorka je uhapšena u policijskoj akciji “Neon”.

Na ročištu za određivanje pritvora u petak moglo se čuti da je bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala potrošiti i do 900 KM. Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog objekta, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni, piše Avaz.ba.

U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke od madam.  Noćni klub “Orlando”, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda spolja, jer su prozori oblepljeni folijom. Unutra su se nalazile šipke na kojima su plesale devojke, kojima su klijenti ubacivali novac u veš i intimne delove tela.  Polugole i gole devojke sedele su klijentima u krilu, a obaveza im je bila da naruče piće od 50 KM, od čega je ona dobivala pola. Piće je plaćao klijent, a seks se neretko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cena seksa, prema izjavama pojedinih devojaka, kretala se od 150 do 200 KM, a devojkama je plaćano od 80 KM do 100 KM.

Madam vodila evidenciju o svakoj devojci i klijentima

Selma Delić, osoba od Bulbulovog poverenja, a koja je, praktično, vodila posao, objašnjavala je devojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku devojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Beležila je koliko su devojke zarađivale na plesu, na seksu te broj prodanih pića mušterijama. Delić, Ožegović i Ćehajić takođe su vrbovale mlade devojke za prostituciju, obećavajući im laganu i brzu zaradu. Njih tri i same su se ranije bavile prostitucijom.   Jedna od devojaka ispričala je tužiocima da je videla Selmu Delić i konobarice koje su gostima sipale u piće prah za potenciju. Ona i njena sestra, koja je, takođe, pružala seksualne usluge, dobivale su upustva od Delić i Bulbula da “više obrađuju klijente” kako bi zajedno više zaradili.

Tužilac je kazao da su svedoci, devojke koje su pružale seksualne usluge, u strahu od moguće osvete, te da bi Bulbul boravkom na slobodi mogao preko klijenata uticati i na njih. Advokati Sabina Hota, Sadik Hota, Izet Baždarević i Omar Mehmedbašić usprotivili su se određivanju pritvora i zatražili mere zabrane kretanja.

Tužilac Čekić istaknao je da Selvedin Bulbul ne poseduje dozvolu za rad noćnog kluba. Poreska uprava zapečatila je 2015. godine “Orlando”, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen.

Bulbul: Podigao sam kredit


Selvedin Bulbul, uhapšeni vlasnik noćnog kluba "Orlando"

Selvedin Bulbul se, zajedno sa Selmom Delić, sumnjiči i za pranje novca. Policija je oduzela sef, u kojem, prema njegovim rečima, ima 105.000 KM. Bulbul je na ročištu istakao da je podigao kredit od 100.000 KM za kupovinu nekretnina, koji otplaćuje od svoje penzije od 1.000 KM, od suprugine plate od 1.500 KM i majčine penzije.

- Striktno zam zabranjivao devojkama da rade one stvari i govorio sam im da je bolje da pošteno rade -  rekao je juče Bulbul, dok je njegov advokat Sabina Hota istakla da osumnjičeni ima zdravstvenih problema te da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, uzrokovanog zarobljavanjem u ratu.

Jedan od svedoka kupio je pre četiri godine stan u blizini “Orlanda” te je, pored bučne muzike, primećivao i ulazak i izlazak oskudno odevenih djevojaka u kasnim noćnim satima, kao i dolazak starijih muškaraca u skupocenim vozilima.

U više navrata je zbog toga zvao policiju, ali bez konkretnih rezultata. Krajem maja prošle godine, obratio mu se Selvedin Bulbul preteći mu da će imati ozbiljnih problema ako opet bude zvao policiju. Kad je shvatio da je reč o zaposlenom u Tužilaštva BiH, Bulbul se promenio i pozvao ga na kafu, objašnjavajuću da je “Orlando” ekskluzivni lokal u koji dolaze probrani klijenti te da mogu ući samo oni koje on poznaje, a kazao mu je i neka imena.

Svedok je i posle toga nastavio viđati devojke koje su u kasnim satima taksijem dolazile u klub. Sedeći na balkonu sa suprugom, svedok je jednom prilikom čuo Bulbula kako jednoj devojci govori da će raditi u ekskluzivnom objektu te da će imati bonus zarade i da on od toga živi i ima dva auta i dva stana.

Izvor: Blic

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.