Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Osam osumnjičenih predati Kantonalnom tužilaštvu

Osam uhapšenih u akciji "FDS", osumnjičenih za krađu veće količine duvana i cigareta u Fabrici duvana Sarajevo, predato je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva i u toku je njihovo saslušanje, rekla je Srni portparol tužilaštva Azra Bavčić.

Bavčićeva je navela da će, po okončanju saslušanja osumnjičenih, tužilac donijeti odluku da li će biti zatražen pritvor ili će im izreći mjere zabrane.

Prema nezvaničnim saznanjima federalnih medija, uhapšeni su Aleksandar Škrba, Mersudin Јahović, Suvad Pojata, Nedžad Brkanić, Adnan Hromadžić, Amir Merdžanić, Kemal Muratović i Aner Suljević.

Pripadnici Federalne uprave policije juče su priveli osam lica u akciji kodnog naziva "FDS", koju su proveli na području Kantona Sarajevo.

Tokom pretresa stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo pronađena je i oduzeta veća količina duvana, cigareta i duvanskih proizvoda, veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Info Najčitanije