Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Iz ukupno 24 stomatološke ordinacije i laboratorije oduzeta oprema

 
Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su, u okviru akcije "Blutut", oduzeli kompletnu opremu, predmete i repromaterijal iz 12 stomatoloških ordinacija i 12 laboratorija za izradu stomatološko-protetičkih pomagala, s ciljem suzbijanja nelegalnog pružanja medicinskih usluga.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da su u pretresima pronađeni i oduzeti telefoni, rokovnici i računari u kojima se nalaze evidencije svih porudžbina i poručilaca stomatološko-protetičkih usluga. 

"Višegodišnjim ilegalnim poslovanjem, bez odobrenja nadležnih organa, izbjegnuta su plaćanja poreza i doprinosa, a lica koja su kupovala navedene proizvode stekla su veliku protivpravnu imovinsku korist, istovremeno oštetivši budžet Republike Srpske", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se navodi da su pretresi izvršeni na više od 30 lokacija na području Banjaluke, Prnjavora, Prijedora, Doboja, Trebinja, Gacka, Bileće, Nevesinja i Foče, u kojima su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlašteno pružanje medicinskih usluga i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem. 

Pretrese stanova, pomoćnih objekata i ordinacija, u okviru ove akcije koja je usmjerena na suzbijanje nelegalnog pružanja medicinskih usluga i izrade stomatološko-protetičkih pomagala, na široj teritoriji Republike Srpske juče i danas sproveli su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Foča i Trebinje. 

"S obzirom da su pretresi još u toku, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nadležnim tužilaštvima, biće podnesen izvještaj za počinjena krivična djela", navodi se u saopštenju. 

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.