Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Šta sve poskupljuje od 1. januara?

Nova godina – nova poskupljenja. Sa prvim januarom, već uobičajeno, cigarete su skuplje – kutija u prosjeku košta 20 feninga više.

A već je poznato da nam sa novom godinom stižu i veći računi za struju, jer će  zbog veće naknade za obnovljive izvore energije prosječan račun biti veći za 0,7 odsto.

Ipak, neće sve sa 1. januarom 2018. godine da poskupi. Nešto će i da pojeftini. Kao što su neke usluge mobilne telefonije.

Pozivi prema drugim mobilnim mrežama su jeftiniji, nakon što su tri operatera uskladila cjenovnike. Ali, s obzirom da je u pitanju pojeftinjenje u prosjeku manje od jednog feninga, teško će neko da ga i osjeti osim korisnika koji “vise” na telefonu. Ali telefonske cijene su samo kap u moru. Budući vozači će morati da izdvoje i do nekoliko stotina maraka više, jer poskupljuju i vozački ispiti, čim nadležni usvoje nove cjenovnike. Građani su se već navikli na novogodišnje iznenađenje u vidu viših cijena. Ove godine ih dočekuju spremni.

Ova poskupljenja su samo priprema za pravi udar na džepove građana, koji se očekuje 1. februara, kada će na snagu stupiti zakon o akcizama. Zbog skupljeg goriva će, tvrde ekonomisti, porasti cijene svih proizvoda i usluga u Republici Srpskoj.

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.