Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Dodik u zvaničnoj posjeti Bonu- Dogovorena saradnja Srpske i Dojče telekoma

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u zvaničnoj posjeti Bonu na poziv uprave Dojče telekoma. Dodik se sastao sa članovima uprave ove kompanije, te posjetio Centar za sajber odbranu Dojče telekoma.

Sa više članova uprave, Dodik je razgovarao o različitim aspektima moguće saradnje Dojče telekoma i Republike Srpske, posebno u oblasti obrazovanja, primjeni rješenja, koje ova kompanija ima, kada je riječ o projektima pametnih i sigurnih gradova, ali i projektima koji podrazumijevaju borbu protiv sajber kriminala.

"Tu smo postigli određene dogovore. Ljudi iz Dojče telekoma su zainteresovani da sa nama sarađuju", ističe predsjednik Srpske u izjavi za RTRS.

Dodik u Bonu (Foto: RTRS)
Dodik u Bonu (Foto: RTRS)

Dodaje da je postignut dogovor o razvijanju pilot projekta u okviru strategije pametnih i sigrunih gradova, te će se raditi na njegovoj implementaciji u Srpskoj.

Isto tako, dogovorili su, kako kaže, i da u okviru borbe protiv sajber kriminala ostvare partnerstvo, koje bi podrazumijevalo saradnju institucija Srpske i Dojče telekoma. 

Kako je najavljeno, Dodik će posjetiti i Galeriju inovacija Dojče telekoma, gdje će sa članovima Uprave razgovarati o mogućoj saradnji s nekom od lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Dodik u Bonu (Foto: RTRS)
Dodik u Bonu (Foto: RTRS)
Dodik u Bonu (Foto: RTRS)
Dodik u Bonu (Foto: RTRS)

Biće razgovarano i o mogućnostima digitalizacije za Republiku Srpsku i investicijama u javnom i privatnom sektoru, kao i o usavršavanju najboljih studenata.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.