Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Misteriozna smrt na autoputu: Firića izbacili iz jurećeg auta?

SPLIT - U policiji oko istrage smrti Ante Firića (27) mišljenja su podijeljena. Jedni nisu zainteresovani za rješavanje slučaja, dok drugi smatraju da bi sad, ako je u pitanju bila namještena nesreća, moglo doći do eskalacije nasilja.

Sagovornici hrvatskog portala 24.hr ne isključuju mogućnost da su Firića izbacili iz automobila.

Također, možda su mu nekako onemogućili kretanje te ga ostavili u tamnoj odjeći, prethodno prateći slab promet na autocesti kako bi bili uvjereni da će u izvjesno vrijeme ipak naići neka od vozila.

Inače, ta dionica autoceste nije pokrivena nadzornima kamerama, a na 58. kilometru, gdje je Firić stradao, nema kuća ni odmorišta.

S obje strane autoceste nalazi se polje kukuruza, a stotinjak metara od mjesta njegova stradanja nalazi se šuma. Inspektori na pitanje kko bi želio smrt splitskom huliganu nemaju jednoglasan odgovor jer kandidata je, kažu, više.

Prema policijskom izvještaju, Firić je u utorak oko 5.20 sati pokušao pretrčati autocestu A3 između Ivanić Grada i Zagreba. Pritom je na njega naletio vozač (58) Hyundaija zagrebačkih registracija koji je išao u smjeru Zagreba. Zatim je na Firića naletio Citroen C5 slovenskih registracija koji je vozio muškarac (31). Nakon što ga je udario automobilom, vozač je naletio na stupić Hrvatskih autocesta, sletio s ceste te se prevrnuo na krov.

U prevrtanju vozila u Citroenu je lakše povrijeđen putnik. Nakon dva automobila, u nesrećnog Firića je udarila vozačica (37) Opel Corse kutinskih registracija.

Od siline udaraca Firić je na mjestu preminuo. Nakon nesreće ostalo je pitanje što je Firić radio na autocesti u maglovito jutro?

Naime, onje javnosti je postao poznat krajem protekle godine kad je sa skupinom poznanika išao na "gostovanje" u Beograd, na derbi Partizana i Crvene zvezde, a prije nekoliko godina je zajedno s bratom pretukao jednog vlasnika restorana na Hvaru.

S poznanicima s kojima je išao u Srbiju bio je na tribini s Grobarima, gdje je došlo do velikih nereda, a kraći kraj su izvukli upravo splitski huligani.

 Njih je navodno na vječiti derbi pozvala jedna od frakcija Partizanovih navijača da im pomognu u obračunu s drugom frakcijom jer sukobi među navijačima Partizana traju već duže vrijeme.

Splitske huligane je nakon makljaže privela policija te su proveli nekoliko mjeseci u zloglasnim srbijanskim zatvorima.

Ima li Firićeva smrt veze s tim slučajem ili nekim drugim, tek bi se trebalo utvrditi. Zasad se zna kako skupina kojoj je pripadao Firić, redom poznati po uličnim nadimcima, već neko vrijeme miruje, tačnije policija nije zabilježila incidente poput nasilničkog ponašanja ili reketa, kojima su inače bili skloni

(NN/24.hr)

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Info Najčitanije