Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Vučić: Pokazaću Ivaniću sve dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore u BiH

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je Miloradu Dodiku već pokazao dio dokumenata koji dokazuju direktno miješanje zapadnih sila u izborni proces u BiH, i da će ih predočiti i bivšem srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, kada sljedeći put dođe u Beograd.

Na opasku novinara da je uoči izbora u BiH govorio o miješanju zapadnih sila u izborni proces u BiH i najavio da će poslije reći nešto više o tome, Vučić je kazao da je Miloradu Dodiku već pokazao dio toga.

"Pozvao sam Ivanića i rekao mu da kada dođe u Beograd i da ću i njemu to, takođe, pokazati", rekao je Vučić.

Naveo je da sada medijima neće ništa da otkriva, jer ne želi da pokazuje podatke do kojih su različite službe došle, ali da će "svakoga od njih koji su učestvovali na različitim stranama obavijestiti i to pokazati".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na to dodao da je bio svjedok kada je Vučić pokazao Ivaniću operativni nalog za prisluškivanje.

"Znači, Ivanić je imao priliku da to vidi", dodao je Dodik.

Na to je Vučić rekao da je to bilo nešto ranije, ali i da mediji mogu da pitaju i samog Ivanića da ih obavijesti o tome.

Pročitajte još: Vučić o miјešanju stranaca u izbore: Reći ću Ivaniću sve u lice, ali nakon izbora

"Ne mislim da je to za vas (medije) neka velika tajna, samo što neko voli da se pravi da ništa ne zna. Najsmešnije je kada ste govorili da se Srbija mešala, a da se neke druge velike sile nisu mešale. Nisam otišao da otvaram bolnicu u istočnom Sarajevu da ne bi neko rekao da se Srbija mešala, ali su zato svi ćutali kada je premijer Hrvatske otisao u Mostar na završni stranački skup - kako su različiti aršini i kod vas u BiH i kod svih drugih", naglasio je Vučić.

Povezana vijest: Vučić: Ne znam na koga je Ivanić mislio kada je govorio o mešanju u izbore

Neka vas obavijesti Ivanić, kojem inače želim dobro zadravlje, kada sljedeći put dođe kod mene, da li sam imao šta da mu pokažem ili ne, poručio je Vučić.

Možda vas i ovo zanima: Ivanić: Srbija ne treba da se miješa u izbore u BiH

Izvor: Nezavisne

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.