Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Njima je već stigla Nova godina /VIDEO/

U Novu, 2019. godinu, prvi su ušli stanovnici ostrva Tonga, Samoe i Kiribata.

Tonga i Samoa u polinezijskom trouglu su među prvima koji su sa vatrometom dočekali 2019. godinu. Posljednja mjesta na Zemlji koja će ući u Novu godinu su mala, udaljena američka ostrva kao što su ostrvo Bejker i Hauland, koja su nenaseljena.

Od naseljenih mjesta, posljednji dočekuju 2019. godinu stanovnici američke Samoe.

Interesantno je da je Samoa prva zemlja koja je proslavila ulazak u Novu godinu sa neizbježnim vatrometom, a samo sat vremena letom udaljena američka Samoa mora da čeka još 12 sati da prođe da bi ušla u 2019. godinu, zbog vremenske razlike.

Poslije Tonge, Samoe i Kiribata, veći dio Australije dočekuje 2019. a za njom slijede Japan, Južna Koreja, mali dio Rusije i Indonezije, pa poslije slijede Indija, Šri Lanka, Azerbejdžan, Jermenija, UAE, Oman i Sejšeli.

U 22 sata po Griničkom srednjem vremenu 2019. dočekaće Grčka i još 30 zemalja, kao i Južnoafrička Republika, Sirija, pa onda u 23 slijede po GMT Njemačka i još 43 zemlje.

U 04:00 po GMT ulaze Kanada, Bolivija, Venecuela, Barbados, a u 06:00 veći dio SAD i Centralne Amerike, a u 09:00 Aljaska i neki regioni francuske Polinezije.

Izvor: Nezavisne

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.