Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Vlada o migrantima, na sjednici Dodik i Čubrilović

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj hitnoj sjednici da raspravlja o problemu migranata.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče da očekuje da će Vlada Srpske zauzeti stavove povodom nadolazeće migrantske krize.

Ona je navela da se Vlada Srpske nedavno bavila ovim pitanjem iako je ovo nadležnost institucija BiH.

"Zaključcima smo izrazili zabrinutost i nezadovoljstvo načinom na koji institucije BiH tretiraju ovo pitanje. Kojekakvi akcioni planovi, interersorne grupe, nemaju nikakvo rješenje za ovaj veliki problem. Mi nemamo nikakve uslove za opsežnu akciju zbirnjavanja tako velikog broja ljudi u Srpskoj imajući u vidu probleme smještaja, bezbjednosnih i zdravstvenih rizika", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će Vlada na današnjoj sjednici ponoviti neke od ovih zaključaka i da će izaći sa nekim dodatnim stavovima.

"S obzirom na to da su institucije BiH pokazale neodgovornost, javašluk i nesposobnost o pitanjima koja su mnogo manje problematična, sada kad vidimo ovaj migrantski talas, imamo ozbiljan razlog za strah", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je problem migranata ogroman i da su institucije BiH trebalo da budu "u stanju alarma" pri samoj najavi o dolasku nekoliko desetina hiljada migranata.

Cvijanovićeva je istakla da je BiH apsolutno nespremna i za mnogo manje izazove, a da ova situacija predstavlja ozbiljnu prijetnju.

"Toga svi moraju da budu svjesni, jer se sve dešava bez adekvatnih i ozbiljnih operativnih planova o smještaju, kontroli kretanja, zdravstveno medicinskom nadzoru i bezbjednosnoj kontroli tih lica", rekla je Cvijanovićeva.

Sjednici Vlade Srpske bi trebalo da prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Info Najčitanije