Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Načelnik opštine Bratunac napušta SDS

Banjaluka - Visoki funkcioner SDS-a Nedeljko Mlađenović, koji je skoro dvije decenije načelnik opštine Bratunac, napustiće tu stranku, saznaje “Glas Srpske”.

Mlađenović je, prema nezvaničnim informacijama, već pisao organima stranke i obavijestio ih da izlazi iz SDS-a, jer je nezadovoljan odnosom rukovodstva prema njemu, ali i prema bratunačkom odboru stranke kojim rukovodi od maja prošle godine.

Sagovornik “Glasa Srpske” blizak Mlađenoviću tvrdi da je zahtjev za isključenje iz SDS-a stigao u vrh stranke i da nije isključeno da nakon što na sve bude stavljena tačka načelnik Bratunca političku karijeru nastavi u SNSD-u.

- Bilo je pregovora između Mlađenovića i ljudi iz SNSD-a, ali nije do kraja sve završeno, tako da još nije poznato da li će se priključiti njima ili ostati bez stranke. Jedino što je izvjesno jeste da je njegova era u SDS-u završena - kazao je naš sagovornik.

Od Mlađenovića nismo uspjeli da dobijemo informacije u vezi sa napuštanjem stranke i eventualnim političkim transferom. Prvi put kada je odgovorio na telefonski poziv kazao je da ne može da razgovara jer je u obavezama na radnom mjestu i da pozovemo kasnije, ali poslije toga više nije odgovarao na pozive.

Potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić, koji je zadužen za izbornu jedinicu sedam kojoj pripada i Bratunac, kazao je da zvanično nije obaviješten o Mlađenovićevom izlasku iz stranke, ali da zna da je nešto pisao i slao u centralu stranke.

- Ne znam da li izlazi iz SDS-a ili ne dok se on ne oglasi. Mogu samo da kažem da se u SDS ulazi i izlazi dobrovoljno. Koga nema bez njega se može i mora - rekao je Vasić.

Mlađenović je na čelu Bratunca još od 2000. godine i važi za jednog od besmrtnih lokalnih lidera u Srpskoj. Na posljednjim lokalnim izborima 2016. godine osvojio je 4.175 glasova i za nešto više od 1.000 glasova nadmašio Petka Rankića iz Srpske napredne stranke, za koga se, takođe, spekuliše da bi u idućim danima mogao krenuti Mlađenovićevim stopama i promijeniti politički dres.

Osipanje

SDS se posljednjih mjeseci bori sa stalnim osipanjem kadra i u relativno kratkom periodu je ostao bez nekoliko važnih stranačkih igrača. Posljednji koji se odlučio na taj potez je istaknuti funkcioner i dugogodišnji poslanik Borislav Bojić, koji je političku karijeru nastavio u DNS-u. Prije njega leđa SDS-u su okrenuli Nenad Stevandić, koji je osnovao Ujedinjenu Srpsku, te Đorđo Krčmar, Ognjen Tadić i Darko Banjac, koji su političku karijeru nastavili u DNS-u.

Izvor: Glas Srpske

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Info Najčitanije