Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Jednoglasno: Cvijanović kandidat za predsjednika, Dodik za člana Predsjedništva BiH

Milorad Dodik i Željka Cvijanović od danas su i zvanično izabrani za kandidate SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

Ono o čemu se već odavno spekulisalo, danas je potvrđeno na sjednici Glavnog odbora SNSD-a i to jednoglasno. Kažu da vjeruju u pobjedu.

“Ja želim da ojačam poziciju Republike Srpske u zajedničkim institucijama i potpuno sam uvjeren da će Republika Srpska biti ojačana sa energijom, snagom i podrškom koju ću imati za ovaj izbor. Ja ću obavljati dužnost isključivo u interesu ljudi Republike Srpske, jer me Republika Srpska bira. Mene ne bira Bosna i Hercegovina, nego Republika Srpska. I mene bira srpski narod, i ja sam obavezan narodu i Republici koja mene bira”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Izbornim sloganom “Pod zastavom Srpske”, socijaldemokrate kreću u izbornu kampanju. Podsjećaju da će Dodik i Cvijanovićeva biti kandidati koalicije koju predvode oni, Socijalisti i DNS. Ova koalicija je dio šireg, patriotskog bloka koji će biti suprotstavljen, kako kažu “bosanskom bloku”, koji predstavlja Savez za promjene.

“Sigurna sam, da sad kad smo ušli u jednu stabilnu finansijsku situaciju, kad više nemamo izazova te vrste, možemo u potpunosti kao društvo, a posebno kao institucije vlasti, da se posvetimo jačanju Republike Srpske. Republika Srpska je glavni politički cilj. Njene institucije su glavni politički cilj, opravdaću to povjerenje i partije i građana”, rekla je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a

“Ja ne želim da pripadam generaciji koja je iza nas u zajedničkim institucijama, koja je trebala da predstavlja Republiku Srpsku i naš narod tamo, a pretvorili se u to da oni u Republici Srpskoj predstavljaju Sarajevo, i pokazali kako može da bude loše”, naveo je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Lider SNSD-a, poručuje, da je posebno zadovoljan što je partijska disciplina i dalje besprijekorna. Oba kandidata su jednoglasno odabrani, i to sa jasnim ciljem – pobjedom u oktobru. U najvećoj partiji u Srpskoj očekuju 370 hiljada glasova za kandidate za predsjednika i Predsjedništvo, a vjeruju i da će njihovi kandidati za parlament Srpske dobiti povjerenje oko 300 hiljada građana.

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Info Najčitanije