Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Dodik: Borenović zloupotrijebio Anketni odbor /VIDEO/

Mnoge stvari nakon smrti Davida Dragičevića potpuno su ispolitizovane, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On smatra i da je došlo i do zloupotrebe institucija, te da neko namjerno drži taj predmet u Tužilaštvu i bira vrijeme kada će nešto činiti ili ne činiti. Mandat je zloupotijebio i Anketni odbor, rekao je Dodik, zbog čega njegov izvještaj neće dobiti podršku u Narodnoj skupštini. Na slučaju Davida Dragičevića još jednom je pokazana nesposobnost tužilaštva, rekao je Dodik, istakavši da on na to upozorava godinama. Oni nisu uradili svoj posao i za to bi trebalo da odgovaraju, poručuje Dodik.

"Јedino što ostaje jeste da MUP ili ja podnesemo krivičnu prijavu protiv postupajućeg tužioca za nečinjenje i za to postoje razlozi. Ovdje neko namjerno drži ovaj slučaj, namjerno bira vrijeme kad će činiti ili neće činiti. To je potpuna neodgovornost. Sve što se bude dešavalo u budućnosti biće vezano za tužilaštvo i tu je odgovor za sve", rekao je Dodik.

On je podsjetio da institucije ne imenuju tužioce i da to čini neko drugi, jer su prije deset godina stranci nametnuli sistem koji nema odgovornosti prema javnosti i instuticijama. Komentarišući najavu predsjednika PDP-a i Anketnog odbora, Branislava Borenovića, da će njega i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača tužiti za klevetu zbog njihovih izjava o radu Anketnog odbora, Dodik je ponovio da je Borenović zloupotrijebio ukazano povjerenje i da nije imao manadat da kvalifikuje djelo.

"Na osnovu onih koje je saslušao nije ni mogao da zaključi ono što je zaključio, a mogao je da sasluša i oca nastaradalog mladića i neke važnije javne radnike", dodao je Dodik.

Anketni odbor zloupotrijebio je mandat jer je u rad uključio i lice sa podignutom i sudski potvrđenom optužnicom za krivično djelo, koje je potom ispitivalo najviše zvaničnike MUP-a i pravosudnih institucija, što je do sada nezabilježen slučaj, rekao je ministar Lukač.

"Biće mi drago da se pojavim i ponovim ono što sam već rekao na sjednici Anketnog odbora. Riječ je o zloupotrebi, jer je preuzeo izvršnu i pravosudnu vlast i ostalo je samo da postane egzekutor", naglasio je Lukač.

Dodik je ponovio da, zbog očiglednih zloupotreba, poslanici SNSD-a neće glasati za predložene zaključke Anketnog odbora.

Nastavak sjednice Narodne skupštine, na kojem je predviđena i ova tačka, zakazan je za ponedjeljak.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.