Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Za zapošljavanje 12,1 milion KM

 
"Planiramo da zaposlimo 600 lica više nego što je planirano", najavljuju danas u Zavodu za zapošljavanje RS.

Sve to planiraju putem nekoliko programa zapošljavanja, a kako je, kažu, velika zainteresovanost, a suficit u budžetu Zavoda od 3,6 miliona KM umjesto 1606, zaposliće kažu 2206. 

O tome su danas razgovarali i sa premijerkom i ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Milenkom Savanovićem. Kažu da će za zapošljavanje osjetljivih kategorija lica biti izdvojeno ukupno 12,1 milion KM. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada Srpske želi da svake godine otvori značajan broj radnih mjesta i podsjeća da je prošle godine bila rekordna zaposlenost u Srpskoj koja je iznosila više od 260.000 ljudi. 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da je Vlada opredijeljena da sprovodi Strategiju zapošljavanja, a da su ovim programima pokazali poseban senzibilitet ka zapošljavanju mladih ljudi.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić naglasio je da je sprovođenjem različitih projekata smanjen broj lica na evidenciji nezaposlenih.

Program podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj, program podršku zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika u 2018. godini, program podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa, neki su od projekata Zavoda za zapošljavanje za ovu godinu, a za koje je, kaže direktor Zavoda, velika zainteresovanost.

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.