Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Dodik i Pavić postigli dogovor o budućoj smjeni kadrova

Smjene odgovornih pojedinaca koji su radili suprotno interesima koalicije, biće nastavljene, i imamo pravo da to zahtijevamo, poručuje lider SNSD-a, Milorad Dodik. SNSD je, podsjeća Dodik, posvećen koaliciji sa DNS-om, ali Marko Pavić sam treba da se odrekne onih koji ne rade u zajedničkom interesu dvije stranke.

Marko Pavić kaže da su smjene DNS-ovog kadra obavljene bez znanja vrha stranke, ali da će od sada ta procedura biti drugačija. Na sastanku sa Dodikom, kaže Pavić, dogovoreno je da se, prije izricanja sankcija, utvrdi odgovornost pojedinca, da bi, o eventualnoj smjeni, zajedno odlučivali. Tvrdi da u njegovoj stranci nema mangupa.

"Predsjednik SNSD je u razgovoru prihvatio da nema više smjena nikakvih bez dogovora dva predsjednika ili organa dvije stranke i mislim da je to jedan logičan način. Ako se zaključi, ili dobijemo podatke da nekoga treba smijeniti, onda ćemo mi to sami uraditi", istakao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručuje da je posvećenost ove stranke koaliciji sa DNS-om iskrena i da ne traže ništa drugo do saradnje, ali na zdravim osnovima. Dodik, kaže da će SNSD nastaviti da radi na utvrđivanju odgovornosti svih pojedinaca koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije i u vezi s tim pitanjem nisu spremni da pregovaraju.

Thumbnail

"Oni, koji su zarad svojih ličnih interesa iskoristili naš koaliconi kapacitet, a htjeli bi da ga uruše za nas nemaju mjesta u našem koalicionom sporazumu. U ime te iskrene saradnje, SNSD će preisipitati zloupotrebu svih aktera ovog izbornog procesa, bilo da je iz SNSD-a ili DNS-a. Mi imamo pravo da to tražimo jer u koalicionom kapacitetu učestvujemo sa 65 odsto", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Iako se ovih dana spekulisalo da će na današnjoj sjednici Marko Pavić ponuditi ostavku, to se nije desilo. Bar ne danas. U posljednjih nekoliko dana bez fotelje je ostalo nekoliko članova DNS-a. Smijenjeni su direktor Poslovne zone Banjaluka Saša Panić i Daliborka Kerezović-Damjanović, direktor šumskog gazdinstva Kotor Varoš. Đorđe Popović ostao je bez funckije direktora RITE Ugljevik, a neizvjesna je navodno i sudbina Milana Radovića i Nove Grujića. 

Ipak, Direkor Puteva Srpske Nenad Nešić, protiv kojeg je prije nekoliko dana podnesen izvještaj za krivično djelo "prinuda", za sada je, kako saznajemo, spasio svoju poziciju. Bez obzira na sve, ako je i bilo disonantnih tonova na relaciji Pavić - Dodik, ako je suditi po fotografijama sa sinoćnjeg druženja u privatnom aranžmanu, nesuglasica više nema. U opuštenoj atmoferi lideri DNS-a i SNSD-a, sjedili su jedan do drugog, nasmijani i razgovarali u opuštenoj atmosferi. 

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.