Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Srpska proslavila 27. rođendan

Republika Srpska proslavila je svoj 27.rođendan.

Centralna manifestacija proslave Dana Republike, svečani defile, održan je treću godinu za redom. Glavnom ulicom prodefilovalo je više od hiljadu i po pripadnika policije u ešalonima, i civilnog sektora.

- Srpsku je sve ove godine očuvala snaga naroda i njenih institucija, a naša je obaveza da je izgrađujemo, i da se ne dijelimo, poručila je predsjednica Željka Cvijanović.

Defile su, uz najviše zvaničnike Srpske i Srbije, pratili i brojni građani.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Nakon što je zastavni vod počasne jedinice Policije Republike Srpske predao raport predsjednici Željki Cvijanović, glavnom banjalučkom ulicom marširali su kadeti odjeveni u tradicionalnu uniformu srpskog oficira i vojnika iz Prvog svjetskog rata, u čast milion i 300 hiljada poginulih Srba u Velikom ratu.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

U defileu je učestvovalo više od 500 pripadnika MUP-a, podijeljenih u 10 ešalona, uz još pet motorizovanih ešalona.

Nakon policije, Ulicom kralja Petra prvog koračalo je i više od hiljadu pripadnika civilnog sektora u 23 ešalona.

Predsjednica Željka Cvijanović još jednom je pozvala na jedinstvo, poručivši da ćemo uvijek slaviti slobodu u kojoj živimo, jer ona nema cijenu.

- Znam da će snaga institucija i ljubav naših građana vječno čuvati Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila svima koji su stvarali Republiku Srpsku, doprinijeli njenom razvoju, onima koji su donosili važne odluke i svima koji su je razvijali.

Svečani defile pratili su brojni građani, koji su prvi put imali priliku da vide višenamjensko, multifunkcionalno terensko vozilo "Despot" proizvedeno u tehničkom remontu Bratunac. Riječ je o savremenom oklopnom vozilu namjenjeno obavljaju širokog spektra misija.

Na kraju defilea, preletio je i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, a učesnici su defile završili tradicionalnim izvođenjem pjesme "Pukni zoro".

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.