Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Turnir mladih šahista povodom Dana Srpske

TESLIĆ – U Banjaluci povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara, održan je Drugi šahovski turnir mladih, koji je okupio 45 učenika osnovnih i srednjih škola iz Banja Luke, Bijeljine i Teslića.

Organizator ove šahovske manifestacije koja postaje tradicionalna bio je ŠK „Banjaluka“, a domaćin takmičenja Muzički paviljon „Staklenac“ koji se nalazi u parku „Petar Kočić“ Banjaluka.

Šahovski klub „Mladost“ Teslić je imao osmoro predstavnika na ovom festivalu, koji su predvođeni svojim trenerom Slobodanom Kuzmanovićem te osvojili 4 medalje.

Mladi šahisti su bili raspoređeni u tri grupe, zavisno od škole i razreda koji pohađaju. Najmlađu grupu su činili dječaci i djevočice od 1. do 5. razreda osnovnih škola, u kojoj je nastupilo 16 takmičara.

Pobijedila je osmogodišnja Milana Babić iz Teslića i osvojila zlatnu medalju i pobjednički pehar. Milana je nedavno proglašena za najperspektivniju sportiskinju opštine Teslić i ista je prošlog mjeseca donijela srebrnu medalju sa prvenstva Evrope u ubrzanom šahu koje je održano u Novom Sadu.

U istoj starosnoj grupi osnovaca Maša Babić iz Teslića nagrađena je srebrnom medaljom kao druga najuspješnija djevojčica na ovom turniru.

Ostali članovi ŠK ,,Mladost” Teslić u ovoj takmičarskoj grupi zauzeli su Boro Đurić 11. mjesto, Teofan Galamić 13. a Marko Momčilović 14.mjesto.

U starijoj grupi osnovaca nastupilo je 18 takmičara a Nemanja Aleksić iz ŠK “Mladost” Teslić zauzeo je treće mjesto i osvojio bronzanu medalju.

U grupi srednjoškolaca nastupilo je 11 takmičara a članovi ŠK ,,Mladost” Teslić Stefan Jotanović i Vladanka Tomić zauzeli su 5. odnosno 7. mjesto. Vladanka Tomić nagrađena je srebrnom medaljom kao druga najuspješnija djevojčica u ovoj starosnoj grupi.

Izvor: Glas regije

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza