Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

U Banji Vrućici tvrde da ih “koči” lokalna vlast

Uložili bi dva miliona maraka i zaposlili petnaest ljudi, ali od februara su, tvrde, u nemislosti lokalnih vlasti. Banja Vrućica tada je predala dokumentaciju za izmjenu regulacionog plana kojom bi preuredili objekat „Kiseljak“ i banket salu.

Tek prije dva mjeseca dočekali su da ga skupština izglasa, ali od tada čekaju javni poziv za dostavljanje ponude za izbor nosioca izrade plana.

„Mislim da je bilo svima u interesu da se to u roku sedam dana izglasavanje u skupštini i raspisivanje javnog poziva raspiše da se uradi taj nacrt, jer se moraju proći još dvije skupštine. Ovako prolazi vrijeme ne znamo ni mi iz kog razloga“, kaže Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC Banja Vrućica.

I pismenom urgencijom su kažu pokušali da ubrzaju postupak. Ne može brže, život u opštini ne staje zbog Banje Vrućice, odgovaraju iz opštinskog resora. kažu da je sve spremno i obećavaju da će za dan dva raspisati javnu nabavku.

„Ako može neko provest za jedan dan neka dođe i provede, nije objektivna njihova žalba, procedura izmjene regulacionog plana je opisana u pravilnicima i zakonima i mi je poštujemo“, navodi Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Teslić.

Ko ne vjeruje neka dođe i vidi koliko predmeta dnevno obradimo, kaže Stokić. Iz Banje odgovaraju, nije isto kuća i milonska investicija, zbog kojeg su svi na gubitku – opština koja ne naplaćuje rentu, Banja čiji je objekat van funkcije i građani koji čekaju posao.

Političke pozadine nema, tvrde u opštini. Banja je privatno preduzeće, takvih je dvije stotine i svi imaju isti tretman. Za svaki zahtjev tražena nam je dopuna, uglavnom formalna, negoduju u zdravstvenom centru.

U slučajnosti ne vjeruju, jer i za lokacijske uslove za natkrivanje autobuskog stajališta čekaju ravno godinu. Svaki investitor kada preda kompletan predmet građevinsku dozvlu ne čeka duže od tri dana, uvjeravaju u opštini. Koliko će još Banja da čeka početak radova, ipak ne znaju, jer to kažu zavisi od preostalih procedura.

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


  Iz Teslića Najčitanije

  Vremenska prognoza

  Mostly Cloudy

  6°C

  Teslić

  Mostly Cloudy

  Humidity: 57%

  Wind: 20.92 km/h

  • 17 Nov 2018

   Mostly Cloudy 6°C 0°C

  • 18 Nov 2018

   Mostly Cloudy 2°C -2°C