Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

TESLIĆ: Godišnje 100.000 KM za rad udruženja osoba sa invaliditetom

TESLIĆ – Opština Teslić za rad organizacija i udruženja čiji su članovi lica sa invaliditetom godišnje izdvaja 100.000 KM, a prema potrebi, obezbjeđuje dodatna sredstva, izjavio je načelnik ove opštine Milan Miličević.

Miličević je naveo da je zadovoljan aktivnostima lokalnih udruženja sa invaliditetom, koji će u narednom periodu lakše aplicirati za međunarodne projekte jer je Skupština opštine Teslić nedavno usvojila Lokalni akcioni plan iz oblasti invalidnih lica za period 2018-2020. godina.

Prije tradicionalnog okrulog stola povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, on je rekao novinarima da usvajanje navedenog dokumenta pruža udruženjima dodatni broj bodova prilikom apliciranja na međunarodne projekte.

Miličević je pohvalio povezanost udruženja osoba sa invaliditetom sa lokalnim institucijama, te naglasio da postoji prostor za unapređenje saradnje.

On je najavio nastavak pomoći udruženjima koja se lokalnoj upravi, između ostalog, obraćaju zbog socio-ekonomskih problema njihovih članova.

Predsjednik Udruženja distrofičara iz Teslića Aleksandar Đurić pohvalio je otvorenost lokalne uprave u rješavanju tekućih problema i podršci u promociji ove kategorije lica.

Đurić kaže da je većina njihovih zahtjeva uvrštena u opštinski Lokalni akcioni plan iz oblasti invalidnih lica za period 2018-2020. godina, u čijem su donošenju učestvovali i distrofičari.

Izvor: SRNA

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


  Iz Teslića Najčitanije

  Vremenska prognoza

  Mostly Cloudy

  6°C

  Teslić

  Mostly Cloudy

  Humidity: 57%

  Wind: 20.92 km/h

  • 17 Nov 2018

   Mostly Cloudy 6°C 0°C

  • 18 Nov 2018

   Mostly Cloudy 2°C -2°C