Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Teslić: Crna lista ili zloupotreba načelničke funkcije

Krivične prijave MUP Republike Srpske podnio je protiv aktuelnog načelnika Teslića i bivšeg načelnika Kneževa – obojica dolaze iz stranaka Saveza za promjene. Za opoziciju ove prijave su crne liste istaknutih pojedinaca opozicionih redova. Sa druge strane vlast pozdravlja profesionalnost i nezavisnost MUP-a i pravosuđa.

Zbog sumnje da je načelnik Teslića Milan Miličević zloupotrijebio položaj i prilikom početka realizacije projekat proširenja vodovodne i kanalizacione mreže oštetio budžet opštine za 60.000 KM MUP je podnio prijavu okružnom tužilaštvu u Doboju.

Miličević je ranije negirao optužbe. Danas kaže ovaj slučaj više neće komentarisati do okončanja postupka.

U svojim ranijim istupima Miličević je govorio da su ovu prijavu zapravo podnijeli opštinski odbori SNSD-a, socjalista i radikala te da ga je MUP u svom saopštenju već osudio da je opštinski budžet oštetio za 60.000 zbog čega je najavio prijavu protiv MUP-a.

Zbog navodnog širenja laži i dezinformisanja javnosti Miličević je najavljivao i tužbu protiv Miše Stojanovića SNSD-ovog odbornika. Jer je Stojanović rekao da je načelnik budžet izborom skupljeg izvođača radova oštetio za 400.000.

"Priznajem da sam pogriješio, ali cifru i ona je znatno veća. Prijedorputevi su dostavili ponudu koja je od sledećeg ponuđača jeftinija za 571.000 i to je ono što je navedeno u Izvještaju glavne službe za reviziju RS", rekao je Mišo Stojanović, odbornik SNSD-a u SO Teslić.

MUP je podnio prijavu i protiv bivšeg načelnika Kneževa NDP-ovog Bore Škeljića zbog sumnje da je pronevjerio 36.000 maraka.

Opozicija ove prijave vidi kao liste za odstrel i progon političkih protivnika.

"Ako predsjednik RS javno kaže da će svako ko je bilo šta uradio protiv SNSD-a snositi sankcije putem institucija RS onda je sve potpuno jasno", rekao je Krsto Jandrić, potpredsjednik NDP-a.

Iz SNSD-a poručuju da SZP obmanjuje javnost i da crne liste ne postoje te opozicionarima postavljaju pitanje zašto im smeta istraga o pronevjeri novca poreskih obveznika.

Kontra pitanja uslijedila su iz NDP-a: hoće li biti optužnica u slučajevima Bobar banke, Banke Srpske, Pavlović banke, Robnih rezervi i Birača.

Izvor: N1

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza