Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Marić tvrdi: Destilaciji sirovina u roku od 15 dana! /VIDEO/

Nepoštovanje ugovora sa “Destilacijom” direktori šumskih gazdinstava ubuduće će plaćati otkazom, a kamioni sa drvetom kreću u Teslić za desetak dana.

To je obećanje prvog čovjeka “Šuma Srpske”, Riste Marića, koji je ipak, odlučio da za dosadašnje propuste nikog ne sankcioniše. Poručuje da se ne osjeća odgovornim zbog obustave isporuke sirovine na koju su se “Šume” obavezale, a koja je dovela do prekida proizvodnje u “Destilaciji”. U tom preduzeću ubjeđuju da su za manjak drvnih sortimenata najviše zaslužni direktori pojedinih gazdinstava, ali nisu željeli da otkriju kojih.

“Određeni direktori šumskih gazdinstava su se protivili realizaciji tih ugovora iz razloga, oni su govorili da im je problem cijena, jer su smatrali da time gube i da ih to odvlači u negativno”, rekao je Slaven Gojković, izvršni direktor za komercijalne poslove.

Baš zbog njihove pobune, “Destilacija” je pristala na povećanje cijene drvnih sortimenata, ali i na reviziju ugovora kojom su, sa stotinu, dogovorenu količinu smanjili na osamdeset hiljada metara kubnih. Poručuju da je to od njih dosta i da nema opravdanja za “Šume”, čiju su sankciju tražili od resornog Ministarstva.

Posebno zato što su, kako tvrde, od maja upozoravali šta će se desiti. Ipak, spuštaju loptu. Donekle ih je umirio jučerašnji sastanak sa predstavnicima ministarstva i upravom “Šuma”. Doduše, tvrde da su se dogovoreni rokovi naprasno promijenili.

“Nekih deset, petnaest dana koje oni daju kao rok, danas to saznajem, je malo podugačak rok. Juče nije bilo riječi o 15 dana, rekli smo da se djeluje odmah”, izjavio je Novo Škrebić, direktor “Destilacije” Teslić.
U Ministarstvu poljoprivrede bez komentara. I oni su se prekjuče sastali sa direktorom “Šuma” i dali mu odobrenje da ubuduće smijeni svakog ko ne poštuje ugovorne odredbe.

“Destilaciju” je podržao i Sindikat šumarstva, i to saopštenjem, u kome piše da je Marić odgovoran za obustavu proizvodnje u tom preduzeću. Poručili su i da će, sa radnicima “Destilacije” na proteste, ali su radnici, kako se čini, od toga odustali.

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


  Iz Teslića Najčitanije

  Vremenska prognoza

  Cloudy

  -7°C

  Teslić

  Cloudy

  Humidity: 76%

  Wind: 0.00 km/h

  • 17 Dec 2018

   Cloudy -3°C -10°C

  • 18 Dec 2018

   Mostly Cloudy 0°C -10°C