Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Teslić: Opozicija tvrdi da vlast ne funkcioniše /VIDEO/

Teslićka vlast ne funkcioniše, tvrdi opozicija i traži ostavke. Prvi na tapetu je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje jer u tom resoru, kažu, vlada haos. Traže i smjenu načelnika inspekcije.

“Trebamo čekat kišu da padne da bismo ulice oprali, zadnjih tri-četiri dana niste mogli šetat gradom, komplet komunalne službe, inspekcijske službe ništa ne funkcioniše”, rekao je Ognjen Lukić, odbornik Socijalističke partije.

“Prodaje se zemljište vlasništvo Republike Srpske, pošto je pravno nemoguće da se napravi ugovor, tu se ne pravi ugovor, izdaju potvrde, prave improvizacije i ljudi kad dođu u Geodetsku upravu ne mogu uknjižiti”, naglasio je Predrag Markočević, odbornik Srpske radikalne stranke.

Opozicija poziva republičke organe u kontrolu rada lokalne vlasti. Prozvani se danas nisu oglašavali. Iz Odsjeka za odnose s javnošću opštine Teslić stigao je odgovor da su na službenom putovanju. Javio se načelnik opštine, Milan Miličević. Poručuje da je i on na putu i da danas nije vrijeme za komentare.

“Na današnji dan kad je prvo pravoslavni praznik i katolički Uskrs nelogično je i neprimjereno je baviti se spekulacijama i pres konferencijama tog tipa, ali, to je svojstveno SNSD-u i njihovim satelitima. Po tom pitanju oglašavaće se nadležna odjeljenja i načelnik opštine kada za to dođe vrijeme, danas sigurno neće”, istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

Trebalo bi, kažu u SNSD-u. I poručuju da neće odustati od zahtjeva za smjenama.

“Svakako najodgovorniji za sve ovo je gospodin Stokić, pored njega jako veliku odgovornost za loše stanje u radu snosi načelnik za inspekcijeske poslove, Goran Jović i mi ćemo na narednoj Skupštini tražiti izglasavanje, odnosno, njihovu smjenu”, istakao je Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD Teslić.

Opozicija šalje i poruku vladajućima da sazovu Skupštinu kako bi raspravljali o problemima i smjenama. Posljednja, na kojoj su pali brojni programi i izvještaji pokazala je, kažu, da nezadovoljnih ima i među odbornicima koji su dio većine. Zato u opoziciji vjeruju da će imati dovoljno ruku i za izglasavanje smjene dvojice načelnika.

Uzdrmana skupštinska većina u Tesliću? /VIDEO/

Šta je dovelo do burnih dešavanja i uzdrmane skupštinske većine tokom posljednjeg zasjedanja Skupštine opštine Teslić, kada nisu usvojene neke od ključnih tačaka dnevnog reda, danas su pojasnili opozicionari iz ove opštine.

Јoš jednom su ukazali na, kako kažu, brojne nepravilnosti u radu Opštinske uprave. Najavili su i da će na sljedećoj sjednici, zbog toga, zatražiti smjenu dva načelnika odjeljenja.

Na području teslićke opštine brojne su nezakonitosti pri gradnji i uređenju prostora, tvrdi Predrag Markočević, odbornik u lokalnoj skupštini. Imajući u vidu da je gradnja stambenih i poslovnih objekata u posljednje vrijeme intenzivna, kaže, program Uređenja građevinskog zemljišta trebalo bi da bude znatno veći od onog koji se našao pred odbornicima. 

"Skupština opštine Teslić namjerno određuje nisku cijenu kvadrata stambenog prostora 650 maraka, a svi mi znamo da je u Tesliću cijena kvadrata građevinskog prostora oko 1.500 maraka. Onda je sasvim logično da se zemljište oko objekata ne može urediti i troše se budžetska sredstva iako su ovo namjenska sredstva", rekao je odbornik  SRS u SO Teslić Predrag Markoćević.

U Tesliću je na snazi "arhitektonsko nasilje", tvrde u socijalističkoj partiji. Nelogičnim odlukama se mora stati u kraj. Da teslićka vlast ne funkcioniše, smatraju, pokazalo se i na protekloj skupštini. 

"Padanje izvještaja, padanje takvih krupnih odluka kao što su izmjene regulacionog plana jasno ukazuje da nešto ne štima u vlasti i da je definitivno potrebna izmjena načina na koji se ova opština vodi. Ovo je potpuno pogrešan način", istakao je predsjednik Izvršnog odbora OO SP Teslić Ognjen Lukić.

Na narednom zasjedanju lokalnog parlamenta opozicija će zbog svega toga zatražiti smjenu Nikole Stokića, načelnika urbanizma i Gorana Јovića, načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, tvrdi Dragan Bogdanić, prvi čovjek teslićkog SNSD. Za to su, kaže, obezbijedili dovoljno ruku. 

"Јa sam to najavio. Čekamo sada gospodina načelnika, odnosno predsjednika skupštine opštine, da što hitnije zakaže narednu skupštinu, da izađe ponovo sa izvještajem načelnika, da vidimo zašto se načelnik plaši da odbornici raspravljaju o njemu, njegovom radu, izvještaju. Ako je stanje dobro i ako je on zadovoljan svojim izvještajem", naveo je predsjednik OO SNSD Teslić Dragan Bogdanić.

U teslićkoj Opštinskoj upravi muk. Načelnik Milan Miličević ni danas nije dostupan za komentar. Nikola Stokić i Goran Јović su na službenom putu.

Izvor: ATV, RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza