Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

BOGDANIĆ: Imamo dovoljno ruku za smjenu dva opštinska načelnika

TESLIĆ – Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD Teslić Dragan Bogdanić najavio je danas da će na narednoj sjednici teslićke Skupštine opštine zatražiti smjenu načelnika odjeljenja za urbanizam Nikole Stokića i za inspekcijske poslove Gorana Jovića, jer su i opozicija i vlast nezadovoljni njihovim radom.

– Uspjeli smo da obezbjedimo dovoljan broj ruku za tako nešto. Nezadovoljstvo njihovim radom prisutno je među odbornicima, a posebno odbornicima SDS-a, te ostalim koji će ovaj naš prijedlog podržati – rekao je Bogdanić na konferenciji za novinare.

Bogdanić je objasnio da odgovornost za neusvajanje bitnih odluka na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Teslić ne može biti pripisana opoziciji, kako je to objavljeno u pojedinim medijima, jer “skoro da i nema dobrih stvari koje je lokalna vlast uradila da bi opozicija to podržala”.

– Ovdje je očigledan primjer da određeni broj odbornika skupštinske većine nije zadovoljan radom svojih načelnika i njegovih službi – rekao je Bogdanić i podsjetio da su uzimana određena sredstva za gradnju objekata u centru Teslića, koja su potom vraćana kada imovina nije mogla da bude uknjižena.

On je pozvao predsjednika teslićkog parlamenta da što hitnije zakaže sjednicu, a ne da se na njeno održavanje čeka dva ili tri mjeseca.

Predsjednik OO SRS “dr Vojislav Šešelj” Teslić Predrag Markočević kaže da postoje ogromni problemi i nezakonitosti u oblasti urbanizma u Tesliću, a čak se prodaje i zemljište koje nije vlasništvo SO Teslić, nego Republike Srpske.

Predsjednik Izvršnog odbora OO Socijalističke partije Teslić Ognjen Lukić rekao je da su svi u Tesliću svjedoci “arhitektonskog nasilja” u posljednjih par godina i sa ovom praksom se, kako je istakao, mora prekinuti.

– Ova vlast ne funkcioniše i padanje bitnih odluka kao što je izmjena regulacionog plana ukazuje da u vlasti nešto ne štima. Definitivno je potrebna izmjena načina na koji se ova opština vodi – rekao je Lukić i dodao da rad vlasti na nivou Republike Srpske samo treba prenijeti na lokalni nivo u Tesliću, što će dovesti do boljitka.

Izvor: SRNA

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza