Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Ministarstvo će nastaviti da pomaže Domu zdravlja u Tesliću

TESLIĆ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić tokom današnje posjete Domu zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću izjavio je da će resorno ministarstvo nastaviti da pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bogdanić je naveo da je postignuta saglasnost sa upravom Doma zdravlja o rješavanju problema ove zdravstvene ustanove, među kojima su manjak radnika i infrastrukturnih projekata.

"Partnerstvo mora biti obostrano i to smo danas postigli. Nema razloga da ova zdravstvena ustanova nema dovoljan broj radnika", rekao je Bogdanić i izrazio zadovoljstvo zbog pozitivnog poslovanja teslićkog Doma zdravlja i dobre organizacije.

On je istakao da će resorno ministarstvo naći načina da pomogne u realizaciji infrastrukturnih projekata, te podsjetio da je u prethodnom periodu Vlada Srpske uložila određena sredstva u rekonstrukciju centralnog objekta i ambulante.

"Biću na raspolaganju i dobro je što razgovaramo i da neke nejasnoće, koje mogu nastati iz bilo kog razloga, razjasnimo u direktnom razgovoru", rekao je Bogdanić.

On je naveo da Vlada nije povukla zaključak o obaveznom plaćanju poreza i doprinosa za sve zdravstvene ustanove.

Direktor teslićkog Doma zdravlja "Sveti Sava" Mladen Kovanušić kaže da je Bogdanića upoznao o problemu manjka radnika i davanja saglasnosti Ministarstva za zapošljavanje novih, budući da ova ustanova ima 150 zaposlenih, a sistematizacijom je predviđeno 175.

On navodi da je prioritet ustanove rekonstrukcija kosog krova na zgradi Hitne pomoći i stomatologije procijenjene vrednosti oko 90.000 KM, te nabavka aparata za mamografiju, za čiju realizaciju su spremni da ulože i vlastita sredstva.

Kovanušić je ukazao i na problem koji ova ustanova ima sa parkingom.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza