Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Teslić: Donatorsko veče za nabavku inkubatora i sanitetskog vozila

U Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica sinoć je počelo donatorsko veče za nabavku inkubatora i sanitetskog vozila za Bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju, a vrijednost vozila i inkubatora procijenjena je na 200.000 KM.

Organizator donatorske večeri je Rotari klub iz Doboja, a manifestaciji prisustvuje i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, te stotinjak privrednika sa područja Teslića, Doboja i susjednih opština.

Bogdanić je zahvalio Rotari klubu i Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica na zajedničkoj odluci da sprovedu ovu humanu akciju.

"U sistemu zdravstva izražena je potreba za sanitetskim vozilima i inkubatorima i ovo će dobojskoj Bolnici omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje, odnosno prevoz pacijenata, kao i transport djece u Univerziteski klinički centar u Banjaluci ili u ustanove u Srbiji", rekao je Bogdanić.

On je zahvalio članovima dobojskog Rotari kluba što su podstakli svoje prijatelje iz Njemačke i Austrije da obezbijede većinu potrebnih sredstava.

Predsjednik Rotari kluba iz Doboja Sanja Živković naglasila je da se u projekat aktivno uključio i Rotari Internešnel, te njemački Rotari klub "Hasfurt", koji će obezbijedili dvije trećine sredstava.

Živkovićeva je rekla da se akciju priključio i određeni broj lokalnih zajednica koje gravitiraju Doboju.

S ciljem obezbjeđivanja preostalog novca, krajem decembra 2016. godine i tokom prošle godine u Doboju su realizovane mnoge humanitarne akcije i aktiviran je humanitarni broj.

Živkovićeva je zahvalila Bogdaniću na podršci, ali i ustanovi Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" koja je generalni sponzor večerašnjeg događaja.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević naveo je da su se kao društeveno-odgovorna ustanova rado odazvali humanitarnoj akciji za pomoć dobojskoj Bolnici i pozvali svoje partnere i privrednike sa područja Teslića i Doboja da im se pridruže.

Donatorsko veče održava se u hotelu "Kardial" u Banji Vrućici kod Teslića.

Izvor: SRNA, RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


  Iz Teslića Najčitanije

  Vremenska prognoza

  Cloudy

  -3°C

  Teslić

  Cloudy

  Humidity: 91%

  Wind: 4.83 km/h

  • 17 Dec 2018

   Cloudy -4°C -10°C

  • 18 Dec 2018

   Mostly Cloudy 0°C -8°C