Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Pritvor za trojicu osumnjičenih za proizvodnju i promet oružja

Jednomjesečni pritvor određen je za dva lica iz Teslića i jedno iz Petrova koje su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Riječ je o licima iz Teslića čiji su inicijali M.T. (46) i S.A. (35), te o S.D. (44) iz Petrova.

Iz Tužilaštva navode da je pritvor zatražio postupajući tužilac, nakon ispitivanja ovih lica, a Osnovni sud u Tesliću juče je donio ovu mjeru.

“Osumnjičeni su od 15. decembra 2017. godine do 18. aprila ove godine na području Teslića i Petrova neovlašteno nabavljali, držali i prodavali oružje i eksplozivne materije, u većoj količini, a čije držanje građanima nije dozvoljeno”, navodi se u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, s obzirom da se pomenuta lica kontinuirano u dužem vremenskom periodu bave nabavljanjem i prodajom oružja i eksplozivnih materija.

Za navedeno krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od jedne do 10 godina prema Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske.

(Srna, ATV)

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza