Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

TESLIĆ: Prijem za bronzanu matematičarku Nevenu Radešić

TESLIĆ – Načelnik opštine Teslić Milan Miličević organizovao je danas prijem za Nevenu Radešić, koja je u konkurenciji 196 učenica iz 52 zemlje osvojila bronzanu medalju na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, održanoj u Firenci u Italiji.

Olimpijada je održana od 9. do 15. aprila, a među učesnicima su bile i takmičarke iz Rusije, Poljske, Norveške, Francuske, Rumunije, Nemačke, SAD, saopšteno je opštinske uprave Teslić.

– Takmičenje je trajalo sedam dana, bilo mi je zadovoljstvo učestvovati jer sam upoznala i najbolje svjetske matematičarke – rekla je Radešićeva.

Ona je zahvalila načelniku opštine na prijemu i podršci koju je imala sve vrijeme.

Miličević je rekao da je uspjeh mlade matematičarke još jedna potvrda neophodne podrške mladima na međunarodnim takmičenjima koji predstavljaju Teslić kao opštinu koja njeguje svoje talente i ulaže u budućnost.

– Teslić ima tu privilegiju da ima dosta talenotvanih mladih ljudi u različitim oblastima, sportu, kulturi i nauci. Djevojka koja je osvojila treće mjesto na Evropskom takmičenju iz matematike je zaista ponos Teslića, naročito jer nije imala uslove za vrhunske pripreme kakve su imali takmičari iz drugih zemalja – rekao je Miličević.

On je najavio da će opštinska uprava i u narednom periodu podržavati talentovane mlade ljude u interesu njihovog razvoja i školovanja, kao i promocije opštine Teslić.

Izvor: Opština Teslić

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza