Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Teslić: Radnik pronašao i vratio 1.950 KM, nagradila ga i vlasnica i preduzeće

TESLIĆ - Radislav Simić, zaposlen u radnoj jedinici "Služba parkova" u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" u Tesliću, pronašao je 1.950 KM, te nakon kraće potrage vratio vlasnici, Beograđanki Mirjani R, koja je njegovo poštenje nagradila, a nagradu će dobiti i od preduzeća u kojem radi.

Novac je pronašao jutros oko osam časova na ulazu ispred picerije "Stara Banja" kod hotela "Srbija".

"Obavljao sam svoje redovne aktivnosti na poslu, kada sam na asfaltu ispred picerije kod hotela 'Srbija' zapazio sitne papire. Krenuo sam da bacim papire u smeće, ali sam prilazeći zapazio da se ipak radi o novcu. Prišao sam, podigao novac sa asfalta i odmah kontaktirao direktora da ga obavjestim o navedenom", prisjeća se Simić u izjavi za "Nezavisne".

On smatra da o njegovom gestu i ne treba puno govoriti, jer je to nešto sasvim normalno.

"Ja nisam uradio ništa posebno. Samo sam radio svoj posao i potrudio se da pronađem vlasnika i vratim mu izgubljeni novac. Postupio sam po svojoj savjesti. Vjerujte, nema tih para koje mogu da vrate duševni mir", skromno je rekao Radislav.

Uvidom u snimljene materijale, obezbjeđenje je utvrdilo da se radi o gospođi kojoj je prilikom otvaranja kišobrana ispao sav novac, a koja je nedugo zatim, sva uznemirena, došla sa sestrom na recepciju hotela kako bi prijavila slučaj.

Vlasnica novca je bila pod šokom zbog izgubljenog novca, ali se, saznavši da je novac pronađen, obradovala i nije mogla da sakrije sreću.

"Nisam veliki paničar, ali mi je drago što u današnje vrijeme ima dobrih i poštenih ljudi, te bih se ovom prilikom još jednom zahvalila Radislavu", rekla je Mirjana, koja je poštenom pronalazaču uručila 100 KM nagrade.

Iz Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" su poručili da će i oni nagraditi tog radnika zbog njegovog gesta.

Nagrađen pošteni pronalazač 2.000 KM

Gest Radislava Simića, radnika park službe u ZTC Banja Vrućica kod Teslića, oduševio je mnoge. Naime, radnik je u jutarnjim časovima u radeći na čišćenju, pronašao veću sumu novca i, bez razmišljanja, odmah potražio vlasnika izgubljenog novca.

Na ulazu kod picerije u hotelu Srbija, Radislav Simić primjetio je hrpu papira. Kada se približio, kako kaže, ispostavilo se da je riječ o većoj količini novca. Ni u jednom trenutku nije se dvoumio. Odmah je rekao svojim nadređenim kako bi otkrili ko je izgubio novac.

Radislav je ispričao da je obezbjeđenje Centra pregledalo video snimke da bi utvrdili ko je prolazio ispred ulaza, a u  međuvremenu je došla i gospođa koja je prijavila da je novac izgubljen.

Uvidom u video nadzor otkrili su da je oko 2.000 KM izgubila gošća iz Beograda. Postupkom radnika bila je ganuta i oduševljena, ali za razgovor pred kamerama nije raspoložena. Poštenog pronalazača je nagradila.

Simić je istakao da je gospođa koje je izgubila novac juče bila još potresena ovim događajem i da ga je nagradila sa stotinu maraka.

U Banji Vrućici ističu da im je drago što je novac pronađen, a gošća zadovoljna. Poštenog radnika i oni su novčano nagradili za njegov postupak.

- Mislim da takve primjere treba nagrađivati, s porukom da se poštenje isplati. Ovo nije prvi takav slučaj. U Banji smo imali sličnih slučajeva da naši radnici pronalaze veće količine novca i vraćaju gostima, ali i druge stvari kao što su mobilni telefoni, satovi i novčanici - kaže Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC Banja Vrućica.

U svom gestu, Radislav Simić ne vidi ništa neobično. Poštenje mu je oduvijek, kaže, bilo na prvom mjestu i opet bi isto postupio.

Izvor: Nezavisne, RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza