Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Pomoć resornog ministarstva za teslićki Dom zdravlja /VIDEO/

TESLIĆ - Teslićki Dom zdravlja dobiće pomoć resornog ministarstva. Biće nabavljena potrebna oprema i zaposlen stručni kadar koji nedostaje ovom Domu zdravlja, poručio je ministar Dragan Bogdanić.

Teslićki Dom zdravlja dobiće digitalni mamograf i defibrilator sa monitorom za potrebe Službe hitne pomoći. Nadaju se da će pored nabavke opreme, riješiti i problem pristupa pacijenata ovoj službi.

"Problem su uska vrata koja su pod uglom, pa je kompleksno stanje pri manipulaciji sa ležećim pacijentom i kolicima", kaže načelnik Službe hitne pomoći iz Teslića Saša Radešić.

Najavljena je i pomoć pri rješenju problema nedostatka medicinskog kadra. Iako je o ovome početkom aprila razgovarano sa prethodnim rukovodstvom ove ustanove, do danas, kaže resorni ministar, zahtjevi nisu stigli.

"Mi smo danas tu da se dogovorimo da to ubrzamo, tj. da se ti zahtjevi ubrzaju. Dom zdravlja u Tesliću bio je jedina zdravstvena ustanova koja je ignorisala zaključak Vlade po pitanju saglasnosti za zapošljavanje", rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Pomoć ministarstva biće od velikog značaja, kako bi se kvalitet pružanja usluga pacijentima podigao na viši nivo, tvrdi novoimenovani direktor Doma zdravlja Đurađ Trivunović.

"Zajedno sa načelnicima službi i centara u Domu zdravlja apsolvirali smo sve potrebe i zahtjeve tih službi, tako da ćemo pokušati u narednom periodu sve te zahtjeve i potrebe da riješimo u što kraćem roku", ističe Trivunović.

Najavljeno je formiranje Službe za dezinsekciju i deratizaciju, kao i izmještanje Službe laboratorije sa sprata u prizemlje, kako bi njene usluge bile dostupnije teško pokretnim pacijentima.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza