Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Oštetio preduzeće iz Teslića za više od 200.000 KM

Lice čiji su inicijali M.S. /51/ iz Prijedora osumnjičeno je da je za 208.659 KM oštetilo privatno preduzeće iz Teslića, saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.

Osumnjičeni se tereti da je u toku 2015. godine kao odgovorno lice privatnog preduzeća iz Prijedora, znajući da je postao nesposoban za plaćanje, druge povjerioce stavio u povoljniji položaj u odnosu na privatno preduzeće iz Teslića sa kojim je od ranije imao poslovni odnos.

"Kao osiguranje plaćanja navedenog duga, osumnjičeni je izdao mjenice, iako je znao da je u momentu izdavanja mjenica sva njegova imovina pod zalogom drugih povjerilaca, te da nema pokrića za iste. Tokom navedenog perioda, osumnjičeni je neistinito prikazivao stanje i kretanje osnovnih sredstava preduzeća, te je sačinio i ispravu neistinitog sadržaja i neovlašteno je potpisao umjesto drugog lica", navedeno je u saopštenju.

PU Prijedor je Okružnom tužilaštvu Prijedor podnijela izvještaj protiv lica M.S. zbog sumnje da je počinilo četiri krivična djela - oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca, izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Vremenska prognoza

Clear

25°C

Teslić

Clear

Humidity: 65%

Wind: 11.27 km/h

  • 21 Aug 2018

    Mostly Sunny 30°C 18°C

  • 22 Aug 2018

    Sunny 28°C 17°C