Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Dom zdravlja u Tesliću: Cvijanovićeva uručila mamograf

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je potrebno modernizovati čitav Dom zdravlja u Tesliću, ali i izrazila zadovoljstvo što je donacijom digitalnog mamografa mogla da pomogne.

Cvijanovićeva je nakon uručivanja mamografa, vrijednog 150 hiljada KM, danas u Tesliću rekla da ima više zahtjeva što se tiče Doma zdravlja, dodavši da je potrebno sve modernizovati, počev od zgrade koja je stara građevina. 

"Moramo to urediti na pristojan način, a što se tiče opreme tu ćemo biti na usluzi definitivno da se obezbijedi sve što je potrebno. Nema potrebe da ni žene ni muškarci iz Teslića odlaze u Doboj ili bilo gdje drugo zbog nekih osnovnih stvari ili pregleda. To se mora obezbijediti ovdje i jedan od tih većih koraka je napravljen kroz našu donaciju", ocijenila je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da joj je zadovoljstvo što je kao predsjednik Vlade sa ministrom i svojim saradnicima mogla da pomogne. 

Prema njenim riječima, Teslić, "koji je sigurno jedan od ljepših gradova, zaslužuje i puno bolju lokalnu vlast i pažnju". 

"Žao mi je što nije postojala interakcija lokalnih vlasti sa republičkim vlastima. Svuda gdje je saradnja bila dobra, i manje opštine puno bolje izgledaju i domovi zdravlja i mnoge druge ustanove od lokalnog interesa. Često sam dobijala negativne poruke odavde, ali krivica nikada nije bila na strani Vlade. Mi smo iskoračili u svaku opštinu i našu lokalnu zajednicu i nastojali na sve moguće načine da pomažemo", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da je obaveza lokalnih vlasti da sarađuju sa svima koji će građanima omogućiti da se izađe u susret njihovim potrebama. 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je razgovarano o tome kako pomoći i u budućnosti. 

"Cilj nam je da ovaj dom zdravlja bude dobro i moderno opremljen, da se zdravstvenim radnicima omogući kvalitetan rad, s ciljem da pacijenti budu zadovoljni. Suština zdravstvenog sistema našeg postojanja i rada jeste pacijent", poručio je Bogdanić. 

Direktor Doma zdravlja "Sveti Sava" Đurađ Trivunović podsjetio je da je prije mjesec dana potpisan ugovor za nabavku mamografa i da je riječ o donaciji Vlade Republike Srpske, odnosno lično premijera Željke Cvijanović. 

"Želim da se zahvalim premijerki i nadam se da će i u narednom periodu za potrebe Doma zdravlja, od infrastrukturnih do ulaganja u opremu, buduća predsjednica opet da pomogne, budući da je rodom iz Teslića", rekao je Trivunović. 

Prema njegovim riječima, pacijenti su do sada morali ići u Doboj na pregled mamografom, čime su gubili mnogo vremena i novca. 

On je dodao da se, imajući u vidu dosadašnju pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade, Dom zdravlja može nadati boljim vremenima.  

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


  Vremenska prognoza

  Mostly Cloudy

  6°C

  Teslić

  Mostly Cloudy

  Humidity: 90%

  Wind: 14.48 km/h

  • 10 Dec 2018

   Showers 6°C 0°C

  • 11 Dec 2018

   Partly Cloudy 5°C -2°C