Letić: Nakon razgovora sa Bundalom biće jasnija situacija u PDP-u

TESLIĆ - Miroljub Letić, potpredsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Tesliću koji je sinoć raspušten, rekao je Srni da očekuje da će situacija u stranci biti jasnija nakon razgovora sa Pericom Bundalom, koji je imenovan za povjerenika Opštinskog odbora PDP-a u Tesliću.

Letić je rekao da u ovom trenutku nije u mogućnosti da komentariše odluku Predsjedništva PDP-a koje je raspustilo teslićki odbor PDP-a zbog, kako se navodi, grubog kršenja Statuta, vođenje odbora na način koji nije u skladu sa programskim principima partije, te promjene skupštinske većine bez saglasnosti Predsjedništva.

Letić je predsjednik Skupštine opštine Teslić, u kojoj je juče formirana nova većina koju čine odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke - "Srpska u sigurne ruke". 

Šef Kluba odbornika SDS-a u Tesliću Milan Kasapović ocijenio je juče da je SDS izgubio skupštinsku većinu zbog PDP-a koji se priklonio SNSD-u.

Odbornici nove skupštinske većine juče su razriješili dužnosti vršioce dužnosti direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića, Centra za socijalni rad Ratka Markočevića, te Turističke organizacije opštine Sinišu Božića, a za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije imenovali su Borku Pavlović.

Odlukom nove skupštinske većine za vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja "Sveti Sava" imenovan je Đurađ Trivunović, za direktora Centra za socijalni rad Radojica Todić /predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Tesliću/, a za direktora opštinske Turističke organizacije opštine Suzana Lipovčić.

Protiv ovih razrješenja bili su odbornici SDS-a, a uzdržani odbornici SP-a. 

Predsjedništvo PDP-a raspustilo je sinoć, na prijedlog predsjednika stranke Branislava Borenovića, Opštinski odbor PDP-a u Tesliću.

Izvor: Nezavisne

   

Izneseni komentari su privatno mišljenje autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.