Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Rakić: Drago mi je što je Jurić iza rešetaka

TESLIĆ - Teslićanina Bogdana Rakića (19) obradovala je vijest da je Njemačka izručila BiH njegovog sugrađanina Branka Jurića (24).

"Drago mi je što je Jurić konačno uhapšen i što je iza rešetaka", rekao je za "Nezavine" Rakić (19), kojeg je Jurić brutalno pretukao i za to osuđen na četiri godine i šest mjeseci robije.

Odbjegli Teslićanin Jurić, koji je osuđen za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje sugrađanina Rakića, uhapšen je i prebačen u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama. Za njim je bila raspisana i Interpolova potjernica, a pronađen je u Njemačkoj.

Iz Ministarstva pravde BiH rečeno nam je da je Jurić u BiH izručen 12. novembra.

"Nakon hapšenja, on je bio u ekstradicionom pritvoru u njemačkom gradu Ulm, a nedavno je izručen BiH, te je potom prevezen u KPZ Banjaluka na izdržavanje kazne", kaže izvor "Nezavisnih".

Juriću, ali i Arminu Jašareviću (25), koji je takođe pravosnažno osuđen na identičnu kaznu, u februaru je dostavljen poziv za izdržavanje kazne, ali se nije odazvao sudu, dok je njegov saučesnik zatvoren.

Okružni sud u Doboju povećao im je kazne i za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića i pravosnažno ih osudio na po četiri godine i šest mjeseci robije.

U prvostepenom postupku Jašarević i Jurić su 4. septembra prošle godine u Osnovnom sudu u Tesliću osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci.

Sudeći po optužnici, Jašarević i Jurić su gnusnim činom Rakića željeli da zastraše. Zajedno s jednim muškarcem, koji je vozio FIAT, 1. novembra 2016. godine odvezli su Bogdana na planinu Borja, gdje su ga najprije udarili u grudni koš i tukli nogama, a potom mu makazama naizmjenično sjekli kosu, bradu i lijevu trepavicu.

Rakić je zatim pao otežano dišući, dok mu je krv išla iz usta i nosa.

Naredili su mu da se skine go, a nešto kasnije i da se obuče i gaćama obriše krv iz nosa i usta, dok je jedan od napadača čak iz vozila izvadio sajlu i njom vezao Rakića za drvo, a pošto se Bogdan požalio da otežano diše, odvezao ga.

Naredili su mu da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti, a i kasnije su ga nastavili tući.

Izvor: Nezavisne

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Vremenska prognoza