Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika Teslića /VIDEO/

TESLIĆ - Odbornici nove većine u Skupštini opštine Teslić izglasali su da u dnevni red bude uvrštena inicijativa za pokretanje procedure za opoziv načelnika opštine Teslića Milana Miličevića.

Inicijativu je pokrenula grupa odbornika na čelu sa SNSD-om, koji je danas formirao novi klub od 13. odbornika.

U novom klubu djeluju tri od ukupno četiri odbornika PDP-a koji od danas djeluju kao nezavisni, tri odbornika koji su do danas djelovali kao Nezavisni klub odbornika, te nezavisni odbornik Predrag Markočević koji je danas napustio Srpsku radikalnu stranku – “Srpska u sigurne ruke”.

Današnji dnevni red podržalo je 20 odbornika kluba SNSD-a, te SP-a, SDA, SDP-a, DNS-a i PDP-a, dok je šest odbornika SDS-a bilo protiv.

Na 20. redovnoj sjednici Skupštine opštine predviđeno je da se raspravlja o 27. tačaka dnevnog reda.

Teslić: Podržana inicijativa za opoziv načelnika Miličevića

Više od dvije trećine odbornika u SO Teslić podržalo je inicijativu grupe odbornika za opoziv načelnika Milana Miličevića, čemu se protivi Klub SDS-a. Skupština je ostavila rok od 15 dana da načelnik odgovori na zahtjev o opozivu.

Ne sprovodi skupštinske odluke, nije realizovao ugovorene investicije, raspisivao je javne pozive koji nisu planirani, sporne su i javne nabavke, ali i zapošljavanja u opštinskoj upravi. Zamjeraju načelniku i neracionalno i bahato trošenje budžetskog novca, a sve zamjerke koje su stale u 14 tačaka potiču, kažu, iz negativnog zaključka o sprovođenju preporuka o revizorskom izvještaju za opštinu Teslić.

Inicijativu za pokretanje opoziva potpisalo je 18 odbornika, ali glasao je 21. Osim SNSD-a, podrška je stigla iz SP, DNS-a, SDA-a, SDP –a i PDP-a.

"Sa žaljenjem moram da konstatujem da smo danas, ipak, bili primorani da pokrenemo inicijativu za opoziv načelnika. To je odluka koja nije popularna i koja možda, u ovom trenutku, nije trebala ni načelniku, ni odbornicima, pa ni građanima opštine Teslić", rekao je Mišo Stojanović, iz Kluba odbornika SNSD-a.

Radislav Đurić, nezavisni odbornik, ističe da se prije mjesec dana pokušalo dogovoriti kako ne bi došlo do ove današnje situacije.

"Nismo se mogli dogovoriti, tako da će ili načelnik biti opozvan ili će skupština biti raspuštena", rekao je Đurić.

Načelnik Milan Miličević kaže da je opoziv zakonsko pravo, a da će o svemu konačnu riječ dati oni koji su ga birali.

"Sve ocjene koje su navedene, odnosno razlozi za opoziv načelnika, su paušalne ocjene koje nemaju utemeljenje ni u mom radu, ni u zakonu", ističe Miličević.

Protiv inicijative je Klub SDS-a. Kažu da je sve nastavak političkog nasilja nove skupštinske većine i da se određeni kadrovi SDS-a pokušavaju smijeniti na silu, kako bi nova formirana skupštinska većina postavila svoje kadrove.

Skupština je ostavila rok od 15 dana da načelnik odgovori na inicijativu i iznese svoje stavove na razloge opoziva. Nakon toga, vjerovatno, će biti sazvan kolegij na kojem će se donijeti odluku o raspisivanju referenduma.

Dođe li do referenduma o opozivu, on bi bio održan u februaru, 30 dana od donošenja skupštinske odluke o opozivu.

Izvor: SRNA, RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza