Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Obnovljena škola "Vuk Karadžić" u Vitkovcima /VIDEO/

 
TESLIĆ, VITKOVCI - Centralna i područna Osnovna škola „Vuk Karadžić “u Donjim i Gornjim Vitkovcima Novu godinu dočekuju u novom ruhu. U obje škole zamijenjena je kompletna stolarija. Na centralnoj školi obnovljena je fasada, dok je područna dobila novi sistem grijanja. Garant je to kvalitetnijih uslova za 90 učenika. 

"Sad nam je toplije, ljepše izgleda i nisu više oronuli stari prozori, kad nam je bilo hladno," kaže Nemanja Planinčević, učenik škole u Donjim Vitkovcima.

"Urađeno je grijanje, mnogo nam je toplije, urednije i ljepše," potvrdila je i Ema Miletić iz škole u Gornjim Vitkovcima.

Za toplije učionice i ljepše škole novac je izdvojila Vlada Srpske u mandatu Željke Cvijanović.  
 
"Ovo je projekat koji je Vlada RS plasirala ljetos. Vrijedan je bio 300 hiljada KM. To je projekat renoviranja i rekonstrukcije osnovnih škola na području opštine Teslić. Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Vitkovci je dobila 51.500 KM," rekao je Vanja Subašić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Vitkovci.

Posla, međutim, još ima. Potrebno je zamijeniti krov na područnoj školi u Gornjim Vitkovcima. I oluci su dotrajali na centralnom objektu. U planu je postavljanje solarnih panela na krovove škola i njihovo povezivanje sa mokrim čvorovima, kako bi imali toplu vodu. 

Izvor: ATV

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Iz Teslića Najčitanije

    Vremenska prognoza