“Nova Borja” poziva radnike u pogone; zaostala potraživanja još na čekanju

TESLIĆ - Radnicima “Nove Borje”  u Tesliću, u kojoj je proizvodnja  obustavljena u novembru prošle godine, iz rukovodstva  preduzeća  najavljena je  mogućnost postepenog  vraćanja u prozviodne  pogone.  S druge strane, radnici ističu da   problemi iz prethodnog perioda  kada su u pitanju  zaostale plate i doprinosi,  nisu riješeni.

Prekid proizvodnje  u Novoj Borji nastupio je usljed iznenadnog otkazovanja  saradnje od strane  komapnije, kojoj su proizvode isporučivali proteklih deset  godina.

Nakon  nešto više od tri mjeseca iz rukovodstva preduzeća  ističu da su stvoreni uslovi  za ponovno pokretanje proizvodnje, te postepeno vraćanje radnika na posao.

Najveći  problem za radnike i dalje predstavljaju neisplaćene plate,  te  doprinosi  koji nisu uplaćeni, zbog čega je nekima od njih dovedeno u  pitanje ostvarivanje prava na penziju.

Iz Nove Borje poručuju da će pitanje zaostalih potraživanja biti  rješavano   u narednom periodu, shodno poslovanju preduzeća.

Vrti se u krug - ništa se dešava, tako radnici  opisuju  reakcije nadležnih na njihova obraćanja u prethodnom periodu.

Podsjećamo, proizvodnja u Novoj Borji obustavljena je u novembru prošle godine, kada je na čekanje poslano oko 100 radnika ovog preduzeća.

(TV K3)

 

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com