TESLIĆ - V.G. iz Teslića uhapšen je nakon što je pobjegao sa mjesta saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako je navedeno u saopštenju, sinoć oko 18 časova u mjestu Ukrinica na području Teslića, došlo je do nezgode u kojoj je teško povrijeđen pješak Z.Đ. a u nezgodi je učestvovalo i nepoznato lice sa nepoznatim vozilom.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi se o licu inicijala V.G. koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim automobilom marke 'VW Pasat'“, navedeno je u saopštenju PU Doboj.

Testiranjem je utvrđeno da je V.G. u krvi imao 2,22 g/kg alkohola.

"Takođe, izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom“, dodaju u saopštenju.

Pješak Z.Đ. zadobio je teške povrede i zadržan je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju.

V.G. je osumnjičen da je izvršio krivična djela "Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i "Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.

"Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj“, zaključeno je u saopštenju.

(NN)

Iz Teslića najčitanije

Pratite nas

Pratite nas na fejsbuku  Pratite nas na X platformi  Pratite nas na instagramu