Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Veliki godišnji horoskop za 2019: Ovim znakovima se ostvaruju prilike koje dugo čekaju

Kada sumiramo utiske iz 2018. godine, sigurna sam da će ipak preovlađivati oni koji su u nama izazivali nezadovoljstvo, osjećaj statičnosti i nemogućnosti da kontrolišemo svoje živote, oni koji će mnoge od nas natjerati da kažemo „daleko joj lijepa kuća, ne ponovila se nikada više”.

Da, prethodna godina jeste bila na mnogo načina sudbinska, previše je u njoj bilo prepreka, izazova i nemira. Kada pričamo o ljubavi, planete koje vladaju muško – ženskim odnosima, Mars i Venera – imali su svoje retrogradne cikluse – pa je bilo mnogo ljubavi iz prošlosti ali i mnogo karmičkih dešavanja na ovom polju. Neki ljudi su izašli iz naših života, neki novi došli....a neki od nas su imali osjećaj da ih dešavanja po pitanju ljubavi samo šamaraju i ne daju im vazduh da udahnu kako treba. No, što je bilo – bilo je, prošlost promjeniti ne možemo, ono što se dogodilo – dogodilo se i na to se više ne može uticati. Sada ulazimo u novu godinu, još jednom u nadi da će nam baš ona donijeti ono što želimo i što nam je potrebno.

A na ulasku u 2019. godinu zatičemo ovakvu situaciju – u znaku Jarca nalaze se Sunce, Saturn i Pluton. U Ribama su Neptun i Mars, a u znaku Ovna retrogradni Uran. U Škorpiji su Mesec i Venera. U Strelcu – Jupiter i Merkur.

Najjače su pozicije Saturna, Neptuna i Jupitera jer se nalaze u svojim sjedištima, svojim vladarstvima, što znači da će tokom naredne godine ispoljavati svoju punu simboliku – Saturn će davati istrajnost i to da nagrada dolazi kroz vrijeme, Neptun je u Ribama već dugi niz godina i još dugo će boraviti u ovom znaku i jedino što je bitno za ovu priču jeste njegov kvadrat sa Jupiterom (o čemu ćemo malo kasnije), a Jupiter će davati vjetar u leđa svemu onome što se vezuje za inostranstvo, obrazovanje, pravno legalna pitanja, putovanja....Što Jupiter zamisli i pokrene – Saturn će podržati i dati dobar temelj! Saturn i Neptun su u sekstilu, a Jupiter i Neptun u kvadratu, što bi ukratko označavalo da sve ono u čemu pretjerujemo ili smo nerealni – za to dobiti podršku nećemo! Sve ono što ima praktičnu primjenu i realnost kao osnovu – ima ogromnih šansi ne samo za kratkotrajni uspjeh već za trajanje kroz vrijeme! Još jedna stvar – sve ono što je nelegalno i mutno – prije ili kasnije će naletjeti na zid i urušiti se!

Mjesec je u padu (prilično loša pozicija) koja govori da ćemo u 2019. ući sa osjećajem u duši kao da smo na izmaku snaga, kao da smo u mutnoj vodi sve do nosa, ali noseći u sebi onaj suštinski inat i tvrdoglavost koji nas još održava na površini i koji nam daje da baš onda kada izgleda da ne možemo više, napravimo odlučujući korak!

Merkur u Strelcu nije u nekoj bajnoj poziciji što se nekih konkretnih priča i dogovora tiče, ali daje nam po ulasku u novu 2019. to da i pored svega imamo optimizam, da se radujemo sitnicama i radoznalo i hrabrog srca idemo ka novim danima!

Venera i Mars su, svako za sebe u lošim pozicijama u znaku Škorpije i Riba, ali to je samo na prvi pogled tako! Naime, Venera vodi Mars u njegovo vladarstvo i znak Škorpije, a Mars vodi Veneru u mjesto njene egzaltacije, najjačeg uticaja i znak Riba. Šta ovo znači? Pa konkretno, kada pričamo o muško-ženskim odnosima – dokle god delate sami za sebe, vodite računa samo o svojim ličnim interesima – osjećaćete se loše. Međutim, ako sa partnerom krenete zajednički u planove, dogovore, ako ste podrška jedno drugom – oboje se zajedno uzdižete i naravno – učvršćujete odnos u kojem ste!

Od važnijih planetarnih aspekata izdvojićemo slijedeće – tri pomračenja Sunca – u januaru, julu i decembru, kao i dva pomračenja Mjeseca – u januaru i julu. Merkur će imati tri retrogradna ciklusa – svaki put u vodenim znacima – u Ribama u martu, U Raku u julu i u Škorpiji u oktobru 2019-e. Jupiter će u decembru preći u znak Jarca. Venera će započeti godinu u Ribama a završiti je u znaku Vodolije – što znači da će obići cio zodijak – biće ljubavi za svakoga pomalo! Mars započinje 2019. na posljednjem stepenu Riba a završiće je u znaku Škorpije. Spore planete – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse – Jupiter, Saturn i Pluton na proljeće, a Uran i Neptun na ljeto.

Sve u svemu, ovako zbirno gledano – i nije toliko strašno, štaviše – kada o ljubavi pričamo ima naznaka da će prave vrijednosti isplivati na površinu, da ćemo se više radovati, više uživati sa onima koje volimo...Talas optimizma nas nosi kroz 2019, to svakako stoji. Sve ono što je nejasno, nedefinisano, tajno – mora dobiti svoj oblik i razjašnjenje. Ne mogu stvari ostati ovakve kakve jesu! Neke odnose vrieme će preokrenuti, druge uobličiti, a one koji ni ne trebaju da postoje – prekinuti. Jupiter će donijeti nove ljubavne prilike – one koje čekamo! Srećno u novoj 2019.!!!

Izvor: Glas Srpske

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Magazin Najčitanije

    Dnevni horoskop