Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Nekoliko činjenica o ljubavi…

… koje shvatite kad vam se konačno dogodi prava.

Da bi sve funkcionisalo i da biste bili srećni, potrebno je više od ljubavi. Ljubav prosto nije dovoljna… bez obzira na sve ono čemu nas uče književnost, filmovi i savremena civilizacija uopšte.

Zdrave veze zasnovane su na poverenju i slobodi, kompromisu i saosećajnosti, empatiji i poštovanju. Koji su prožeti ljubavlju.

Ako vas neko stvarno voli i poštuje, to će vam pokazivati svakog dana. Nećete imati razloga da se preispitujete jer ćete osećati da je sve kako treba.

Ako neko zaista želi da bude sa vama, biće sa vama. Neće sebi dozvoliti da vas razori sopstvenim nesigurnostima.

Fizička privlačnost je važna, ali ne garantuje vam ništa. Ali, ako ste tu jedno za drugo i kad naiđu teški dani… to je ono što definiše posvećenost.

Da bi veza opstala, morate se truditi svakog dana. Oboje. 

Ljubav neće uvek biti onakva kakvom ste je zamišljali. Ali, biće onakva kakvom je napravite, zajedno. Najlepša na svetu, jedina moguća, za vas dvoje.

Zdrava veza u kojoj ćete oboje biti srećni, zahteva strpljenje, poverenje, kompromise, razumevanje, poštovanje… da bi mogla da traje i razvija se.

Ne možete promeniti nekoga. Ali, kad budete naišli na onog pravog ili onu pravu… naučićete da tu osobu volite zbog svega što jeste. Uključujući i njene ili njegove mane.

Jedni način da budete potpuno slobodni je da budete ono što jeste. Sve vreme. Čak i kad se to ni vama samima ne dopada naročito.

Važno je i da provodite vreme odvojeno. To neće oslabiti vašu povezanost, osnažiće je.

Svađe i rasprave su prirodni deo svakog odnosa, pa i ljubavnog. Ali, kad je prava ljubav u pitanju, svađaćete se tako da nijedno od vas ne pređe granicu onog drugog, nećete govoriti stvari posle kojih više nema nazad, čak ni kad ste jako ljuti.

Nijedno od vas neće otići čim naiđe prvi problem. Jer znate da ne postoji ništa zbog čega biste digli ruke od vas dvoje.

Osetićete da je sve kako treba. I da je jedino što je moglo da se desi na ovom svetu… da vas dvoje budete zajedno.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.