Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Naučite ih da voze bicikl

Ako vaše dete još nije naučilo da vozi bicikl, jer se plaši, pokušajte da ga ohrabrite. Što pre krenete u ovu "akciju", biće bolje po njega, jer s godinama sve postaje teže. Zato, naoružajte se strpljenjem i dajte sve od sebe da mu pomognete.

Objasnite mu da nije strašno ako padne, jer se to dešava. Vi ćete, neka zna, biti tu da mu pomognete ako se to desi. Stavite mu zaštitnu kacigu i štitnike za kolena, kako biste mu ublažili eventualni bol zbog pada.

Uverite ga da je u redu što neće naučiti da vozi bicikl za dan i da ćete vežbanje ponoviti koliko god treba puta. Najbolje bi bilo da ga odvedete na neku travnatu površinu, gde nema mnogo ljudi, pa ga neće biti sramota. Objasnite mu da je normalno da u početku krivuda, jer nema ravnotežu. Zato vi držite sic i korman, sve dok ne budete sigurni da se oslobodio straha.

Pre nego što počnete da ga učite da vozi bicikl, prvo mu objasnite kako da se popne na njega, jer je za mnoge to najveća mudrost. Neka stane pored njega i sa obe ruke čvrsto uhvati korman.

Izvor: novosti.rs

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.