Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Vreme buđenja govori dosta toga o vama

Buđenje noću povezano je s duševnim i fizičkim stanjem čoveka, a vreme u koje se to dešava otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledajte na sat i saznaćete šta u vašem tvom telu i emocijama nije dobro.

Tradicionalna kineska medicina i te kako obraća pažnju na takve stvari. 

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrite što to znači: 

21:00 do 23:00 

Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, možda ste pod stresom i muče vas događaji koje ste preživeli tog dana ili ono što vam predstoji sutra. To remeti protok energije. Do blokade energije može doći i ako se ne hranite zdravo ili jedete prekasno. 

23:00 do 1:00 

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da nešto zamerate (grizete se zbog nečega) - možda nečega što ste rekli, uradili ili je možda trebalo da uradite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte). Buđenje u to doba može da ukaže da konzumirate previše nezdravih masnoća. 

1:00 do 3:00 

Ako se najčešće budite u ovo vreme, verovatno ste ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako biste morali da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu. Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba. 

3:00 do 5:00 

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu ne mogu da se odvijaju pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može da ukaže na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam. 

5:00 do 7:00 

U ovo vreme aktivno je debelo crevo, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih sastojaka.

Izvor: B92

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Magazin Najčitanije

    Vežbajte makar i sedeći

    20.01.2019 Zdravlje

    Ovo su najbolji roditelji

    22.01.2019 Porodica