Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Sofrenić potvrdio: Novi selektor BiH bit će Osim ili Prosinečki

Zenica - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem zasjedanju u Zenici donio je odluku da će novi selektor Zmajeva biti Amar Osim ili Robert Prosinečki.

"Razmatrali smo izvještaj Komisije, koja je obavila razgovore sa svim potencijalnim kandidatima. Izvršni odbor je nakon dugog razmatranja listu od četiri kandidata sveo na dvojicu - Amara Osima i Roberta Prosinečkog. U narednih sedam, osam dana obavit će se konkretni razgovori s njima, od finansijskih uslova, njihovih planova i svega ostaloga kako bi mogli donijeti konačnu odluku", rekao je Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH.

Preostala dvojica kandidata koja su otpala iz trke za nasljednika Mehmeda Baždarevića su Dragan Okuka i Vladimir Petković.

Tako su čelnici bh. fudbala još jednom prolongirali svoju odluku i u novu 2018. godinu ući ćemo bez selektora "A" selekcije.

Podsjetimo, na sjednici održanoj sredinom novembra članovi IO FSBiH nisu se uspjeli dogovoriti o tome kome dati povjerenje, a tada su se spominjala imena Mehe Kodre i Amara Osima.

Izvor: Klix, Glas Srpske

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Sport Najčitanije