Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Neko u Dubai, on u Etiopiji! VELIKI Neven Subotić

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić prazničnu pauzu iskoristio da ode u Etiopiju, gde pomaže ljudima da bolje žive!

Neven Subotić je odavno pokazao da nije fudbaler "po klišeu". Izdvajao se od drugih po načinu života, po tome šta radi u slobodno vreme...

Nekadašnji reprezentativac i još (bar formalno) član Borusije iz Dortmunda ima svoju humanitarnu fondaciju, a ovih dana boravi u Etiopiji gde pomaže izgradnju bunara za pijaću vodu, što je u toj siromašnoj afričkoj zemlji pravo blago.

Subotiću je ovo peti dolazak u Etiopiju, gde je već stekao status domaćina, čoveka koga obožavaju:

"Ne postoji druga za mene. Gore je ležati pored bazena. Ovo je prava stvar. Kada dođem ovde, osećam se kao kod kuće, jer srećem sjajne ljude. Osećam prijateljstvo, svi želimo da živimo u boljem svetu, a svi imamo isti cilj - da stvorimo svet u kojem će naša deca i buduće generacije imati pristojan život", rekao je 29-godišnji Subotić.

O tome koliko je voda veliki problem u Etiopiji svedoče i ove Subotićeve reči:

"Nekada su đaci putovali i po nekoliko sati kako bi došli do vode za piće, zbog toga su propuštali časove u školi. Ali, sada imaju higijenski ispravnu vodu i mogu da odlaze u školu na vreme".

U proteklih pet godina, zahvaljujući Subotićevoj fondaciji, izgrađeno je više od 100 bunara.

"Voda je život. Svima je potrebno da imaju izvor, pogotovo ovi ljudi u ruralnim sredinama. Voda je osnova njihovog zdravlja, obrazovanja, njihove budućnosti", kaže Subotić, koga u svakom mestu dočekuju kao Mesiju, pogotovo deca. 

"Druženje sa tim ljudima, pogotovo sa decom, zaista me ispunjava. Igramo fudbal, lepo se zabavljamo. Smejemo se često i stvarno uživam u tim trenucima", kaže Subotić.

FOTOGRAFIJE pogledajte OVDE

POGLEDAJTE JEDAN RANIJI VIDEO

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Sport Najčitanije