Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

ON vodi "orlove" na Mundijalu u Rusiji!

Odlučeno je! "Beli dim" iz Stare Pazove: selektor je izabran!

Mladen Krstajić više nije vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Od danas je selektor! Iako nije vodio nijedan klub samostalno u karijeri (ima funkcionerskog iskustva), njemu je dato poverenje da izabere i vodi tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine. Krstajić je, posle razlaza FSS i Slavoljuba Muslina, vodio "orlove" na dve prijateljske utakmice u Aziji - protiv Južne Koreje i Kine.

Ovu informaciju domaćim agencijama je potvrdio sportski direktor FSS i potpredsednik Stručnog odbora Goran Bunjevčević, koji je preneo odluku Stručnog odbora nacionalnog saveza.

"Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu zaključno za Svetskim prvenstvom u Rusiji sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije", rekao je Bunjevčević.

Funkcioner FSS je dodao da će uslediti razgovori sa Krstajićem oko uslova saradnje.

"O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika, kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić".

Mladen Krstajić je bio uz Slavoljuba Muslina koji je odveo Srbiju na Mundijal u Rusiji, a potom je Krstajić prihvatio ruku ljudi iz Saveza i pristao da bude selektor. 

U javnosti se, od razlaza sa Muslinom, spominjalo mnogo imena, od Dragana Stojkovića-Piksija, preko Veljka Paunovića, Aleksandra Stanojevića, Ivice Jovanovića, nekih stranaca, u poslednje vreme i trenera Zvezde Vladana MIlojevića, "trenera godine" po izboru FSS.

Ali, kako god okrenuli, sve se potom vraćalo "na staro" - na Mladena Krstajića, nekadašnjeg štopera.

Mladen Krstajić ima 43 godine. Rođen je u Zenici, a fudbalsku afirmaciju stekao je u Partizanu, za koji je igrao od 1996. do 2000. godine (prvi put). Kao kapiten Partizana bio je poznat po autoritetu u timu. Posle Partizana zaigrao je u Bundesligi, najpre u Verderu iz Bremena (četiri godine), a potom i u Šalkeu (pet godina). Posle Nemačke, vratio se u Partizan gde je odigrao još dve sezone, a potom bio na funkciji sportskog direktora, sa koje je otišao posle sukoba njega i tadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića sa tadašnjim predsednikom kluba Draganom Đurićem.

Krstajić je bio i stub odbrane jugoslovenske reprezenatcije (SR Jugoslavija i Srbija i Crna Gora). Igrao je devet godina za nacionalni tim, a igrao je i na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj.
 
Izvor: Mondo
   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Sport Najčitanije