Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Grobari (opet) u dve kolone: "Ostavite cigane!" /VIDEO/

Navijači Partizana iskoristili košarkašku utakmicu da potvrde duboke podele među sobom.

Nisu se "videli" od fudbalskog "večitog derbija" i brutalnog, krvavog sukoba na južnoj tribini stadiona Partizana.

I evo ih ponovo, jedni preko puta drugih, na prvoj takmičarskoj utakmici košarkaša Partizana u novoj, 2018. godini.

U hali "Pionir", na meču Partizan - Zadar, navijači crno-belih su podeljeni u dve grupe. Jedna na tradiconalnoj strani iza klupa (takozvanoj "grobarskoj") i na drugoj, rezervisanoj za gostujuće navijače.

Na toj drugoj tribini su primećeni neki od viđenijih Grobara, među kojima i Kimi Radosavljević, ali i pripadnici grupe Vandal bojs, koji se povezuju sa brutalnim sukobima na fudbalskom derbiju i za koje kruži verzija da su zajedno sa još jednom podgrupom želeli da preuzmu južnu tribinu.

Kada je ušla u halu ta grupa je povikala, odnosno obratila se drugoj strani, pozivom da im se pridruže: "Dođite, Grobari", uz dodatnu "Ostavite cigane!".

Na poziv "južne" tribine: "Javi se Sever", dobili su odgovor" "Ganci, ganci, vi ste ovde stranci".

Za one manje upućene reč je o tome da su pojedine vođe organizovanih navijača nekada bili navijači Crvene zvezde, među kojima i ubijeni Aleksandar Stanković zvani "Sale Mutavi". Oni su svoju grupu nazvali "Janičari" i preuzeli su prevlast na južnoj tribini.

Trenutak sa početka utakmica

Podele među navijačkim podgrupama organizovanih navijača Partizana prisutne su već dve decenije. Najpre se odvojila grupa "Južni front", nezadovoljna delovanjem tadašnjeg Juga, a u novije vreme je bilo podele na "Alkatraz" i "Zabranjene".

Taj sukob je kulminirao tragičnim događajem. Na Novom Beogradu je 22. oktobra 2011. u navijačkom ratu "Alkatraza" i "Zabranjenih" usmrćen iz vatrenog oružja Ivan Perović.  

Izvor: MONDO

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Sport Najčitanije