Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Trinkijeri: Zvezda je bolja, imao sam puno ponuda, ne bojim se izazova

Novi trener košaraša Partizana Andrea Trinkijeri opširno je govorio o svojim očekivanjima u novom klubu na svom predstavljanju u hali "Pionir".

Medijski predstavnici su došli u rekordnom broju kako bi prisustvovali predstavljanju, ali i prvim zvaničnim rečima novog trenera Partizana.

Medijski predstavnici su došli u rekordnom broju kako bi prisustvovali predstavljanju, ali i prvim zvaničnim rečima novog trenera Partizana.

Svi sa znatiželjom isčekuju predstavljanje italijanskog stručnjaka koji je pred dolazak jedino izjavio, a preneo Partizana Ostoja Mijailović, da je odabrao crno-bele "zbog tradicije u porodici". 

"Ja sam prvi strani trener ovde posle puno godina. Ovo je zemlja košarke. Imao sam puno ponuda tokom leta. Za mene je ovo izuzetno zanimljivo. Vi, igrači, ova ekipa. Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice... Partizan je brend", rekao je Trinkijeri

Italijanski stručnjak je dao svoje viđenje o favoritima u ABA ligi, ali nije konretko rekao šta se očekuje od njega i njegovih igrača. 

"Ovde u zadnjim godinama Zvezda sve dobija, oni su ovde favoriti. Igramo sa Megom, oni imaju 5-0 a mi 2-3. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost igra Evroligu. Mega nije izgubila nijednu utakmicu i to je mlada ekpa koja igra sa energije i gospodin Miško Ražnatović je napravio odličnu ekipu", poručio je Trinkijeri.

"Imam kvalifikacije da budem trener u Partizanu. Ja nisam pravio ekipu, nisam pripremljen, ali predsednik je bio izuzetan u biranju i moramo da napravimo najbolje moguće. Rezultati nisu u našim rukama. Ovo nije klub, već život", zaintrigirao je javnost Trinkijeri i dodao: 

"Ekipa će dati sve od sebe da bude što bolja. Ja garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko bolji, ne znam. Nije momenat da navijači kažu da moramo nešto. Ja nemam dovoljno mentalne snage da izdržim to". 

Bivši trener Kantua, Uniksa i Bamberga poručio je da je cilj jasan. "Sto posto ABA liga. To je prva stvar, posle ide sve ostalo".

Trinkijeri je više puta ponovio da može da obeća samo da će se njegova ekipa truditi i da će napredovati, ali ne i koliko. 

"Ovo je za mene najbolja ekipa na svetu, moja ekipa. Ako im nešto fali to ćemo nadoknaditi. Predsednik mi da materijal, ja napravim najbolje moguće sa time. To je plan. Ja trenutno ne znam ko će nastupati, ali znam da ćemo se truditi", kazao je Andrea. 

O pojačanjima kaže da će najveće biti podrška navijača. 

"Imamo takve navijač da će oni biti prvo pojačanje. Najgore je kad se mladi igrači plaše grešku, moramo da ih podržimo. Cilj je preživeti, svaki dan... Hteo sam Kleja Tompson, ali ga Golden Stejt ne daje i šta mi preostaje? Da radimo svakim danom sve više u dvorani i napredujem". 

Italijan je istakao da Partizan trenutno nema pravog vođu, ali da se on ne boji tog i ostalih izazova 

"Ova ekipa nema lidera. Ja želim biti taj lider, da im pokažem put. Ja se ne bojim izazova. Ja imam ideju, ali sve korak, po korak", zaključio je novi trener Partizana.

Izvor: B92

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.