Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka, prenos na RTRS od 12 časova

Danas je na programu druga etapa 12. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka koja startuje u Tesliću u 12.00 časova, a zvanični start je pola časa kasnije iz Tešnja.

Biciklisti će preko Dervente, Prnjavora i Laktaša stići u Banjaluku oko 15.40 časova, a planirano je da gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u 16.45 časova uruči žutu majicu pobjedniku trke.

Pobjedik prve etape član je slovenačke "Adrije" Gašper Katrašnik koji je 175 kilometara od Beograda do Brčkog prevezao za nešto više od tri i po sata.

Nakon prve etape plavu majicu zadužio je Vitali Buts iz ekipe "Huram", jer je skupio najviše bodova na brdskim ciljevima. Najbolji sprinter je Rok Korošec iz ekipe "Maj bajk Stivens", dok je bijelu majicu obukao najbolji mladi vozač Batuhan Ozgur iz ekipe "Turku Sekerspor".

Na startu trke, koja predstavlja vrhunski sportski događaj, ali i priliku za promociju turističkih potencijala Srbije i Republike Srpske, bilo je više od 170 biciklista iz 24 ekipe iz 32 zemlje.

Glavni pokrovitelj biciklističke trke Beograd-Banjaluka je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a veliku pomoć pružili su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Prenos druge etape od 11.55 minuta možete pratiti u programu naše Televizije.

Podsjećamo, u više banjalučkih ulica danas će zbog trke, u različitim vremenskim intervalima, biti obustavljen saobraćaj.

Izvor: RTRS

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.