Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

2 skrivene opcije produžavaju autonomiju baterije

Verovatno ne znate da vaš telefon ima modove, koji omogućavaju duže trajanje baterije, a da to ne utiče na njegovu funkcionalnost.

EMUI 5.1 i posebno EMUI 8.0 korisničko okruženje bazirano na Android operativnom sistemu, koje se nalazi na novim Honor telefonima, za ovaj primer koristili smo Honor 9 model, ima dve opcije, po jednu u svakom, koje omogućavaju duže trajanje baterije u samo par klikova.

Trik #1 - pametna rezolucija ekrana

EMUI 5.1, koji se nalazi na Honor 9 smartfonu, ali i na Honor 8, Honor 8 Lite i drugim modelima ovog proizvođača, omogućava ulaskom u Settings - Battery da koristite nižu rezoluciju ekrana, kako bi se uštedela energija baterije tokom svakodnevnog korišćenja telefona. Niža rezolucija ekrana (Full HD je najviša, a koristiće se HD, odnosno 1.280 x 720 piksela) omogućava korišćenje manje resursa procesora i drugih hardverskih komponenti telefona, što se sigurno odražava na manju potrošnju energije i samim tim na duže trajanje baterije.

 

Ova aplikacija je standardna ponuda EMUI 5.1 UI-ja i dostupna je na svim novijim Honor (i Huawei) uređajima, pa je odmah aktivirajte, ako je vaš telefon ima.

Nižom rezolucijom nećete učiniti prikaz na ekranu nepreglednim niti lošijim. Jednostavno, telefon će za svakodnevne aktivnosti, kakve su poruke, mejlovi, Play prodavnica, većina aplikacija ili pretraga koristiti nižu rezoluciju ekrana. Za igre, video, sve aplikacije koje zahtevaju visoku rezoluciju ekrana telefon će koristiti maksimalnu dostupnu - Full HD rezoluciju. Vi nećete ni primetiti kad telefon pređe iz jednog moda u drugi.

Trik #2 - taman mod menija

Svi AMOLED Honor telefoni, dolaskom Android Oreo i EMUI 8.0 platforme dobiće još jednu sjajnu opciju za štednju baterije - taman mod menija. Ovaj mod omogućava da sve bele površine u meniju budu - crne. Crna boja troši manje energije, a manje energije znači dužu autonomiju. Da biste videli taman mod menija posetite Settings - Battery - Darken Interface Colours.

Aktiviranjem ove opcije videćete potpuno drugačiji meni, koji se nekima čak i više dopada, nego klasičan, svetao. Boje su manje izražene i telefon je daleko čitljiviji i u mračnim uslovima.

Koristeći jedan od ovih trikova ili čak oba na Honor AMOLED telefonima produžićete autonomiju baterije za nekoliko sati, najmanje.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


Tehnologija Najčitanije

Pratite nas