Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Vodič za kupovinu telefona: Koji model izabrati?

Pročitajte na koje detalje je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine novog telefona.

Zbog neizvesne i nesumnjivo zanimljive tržišne trke u kojoj poslednjih godina učestvuju proizvođači pametnih uređaja, sfera mobilne telefonije je postala veoma dinamična. To se najbolje može primetiti po broju unapređenja, koje ima jedna serija telefona i po brzini plasiranja novih modela. Kupci su neretko zbunjeni, jer praćenje svih  tih promena predstavlja izazov čak i za pasionirane ljubitelje tehnologije. Ako ste se suočili sa pitanjem „Koji model izabrati i zašto?“,  pokušaćemo da vam pomognemo sa nekoliko saveta.

Kupovina novog mobilnog telefona definitivno nije jednostavan zadatak. Izbor je prevelik, širok je spektar modela, različitog izgleda, boja, funkcionalnosti i specifikacija.

Pre nego što se upustimo u kupovinu, potrebno je da znamo šta želimo od novog telefona. Pa stoga, ukoliko smo „redovni“ na društvenim mrežama i često onlajn, na kapacitet baterije potrebno je posebno obratiti pažnju. Za izvrsne fotografije nije važan broj megapiksela, već otvor blende, veličina senzora i količina svetlosti koju prima, kao i optička stabilizacija kadra, što istinski foto eksperti već znaju. Ne zaboravite i na kvalitet ekrana! Najviše vremena pri korišćenju mobilnog telefona provodimo gledajući u njega. Što se tiče odabira čipseta vrlo je važan CPU, odnosno informacija da li je procesor Dual-core, Quad-core ili Octa-core. Još jedna bitna opcija u okviru hardvera telefona jeste i količina RAM memorije, jer ako volite da koristite više aplikacija odjednom i želite da iskoristite napredne multitasking opcije, onda je što više RAM-a svakako bolja opcija.

Treba imati u vidu i da se sve više modernih telefona proizvodi bez ulaza za slušalice, što i nije tako dobra vest za ljubitelje muzike.

Poslednja, ali ne i najmanje važna stavka o kojoj treba dobro razmisliti jeste cena. Za kupovinu novih telefona u maloprodaji potrebno je izdvojiti par stotina maraka, a za premijum modele i znatno više.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas