Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Čuva 10 milijardi dolara u Bitcoin bunkerima

Iza teških vrata i betonskih tunela skrivaju se kompjuterski serveri u kojima se nalazi "ključ" velikog digitalnog bogatstva.

Argentinski biznismen Vences Kasares, putem svoje startap firme "Ksapo", u posebnim "bunkerima", računajući i jedan vojni u Švajcarskoj, čuva desetak milijardi dolara u Bitcoin valuti, koji pripadaju klijentima sa svih strana sveta.

Iza teških vrata i betonskih tunela skrivaju se kompjuterski serveri u kojima se nalazi "ključ" velikog digitalnog bogatstva. Kaseres je uverio milijardere i milionere iz Silicijumske doline da je Bitcoin valuta budućnosti, koja im je potrebna, a da je najbolji čovek za njeno čuvanje - upravo on. Nije moguće precizno odrediti pravu vrednost pohranjenih novčića, s obzirom na to da cena te kriptovalute varira.

Stručnjaci navode da se u rukama milijardera i milionera nalazi sedam odsto svetskog tržišta Bitcoin-a. To je izuzetan podatak za Kaseresovu kompaniju, osnovanu pre samo četiri godine, jer ona, prema tim procenama, ima više depozita od čak 98 odsto /od 5.670/ banaka u SAD. Kaseresovu kompaniju nadgleda finansijski servis "Standards asosijejšn", koja proverava članove, kako bi saznala odgovaraju li njihovim strogim pravilima protiv pranja novca, navode IT i finansijski portali.

Na listi onih koji su klijenti ili podržavaju Kaseresove "Bitcoin bunkere" nalazi se i LinkedIn, na čelu sa Ridom Hofmanom, kao i bivši Vol strit trgovac Majk Novogracki, koji trenutno radi na osnivanju svoje trgovačke banke kriptovaluta. Finansijski stručnjaci procenjuju da kriptovalute trenutno vrede 707 milijardi dolara.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas