Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Zapanjujući 12K video, prvi takav!

Dok se na srpskom tržištu ustaljuje 4K i UHD standard, u svetu se uveliko spremaju spektakli poput ovog - u 12K rezoluciji!

Moćan, prelep, kosmopolitski Njujork odjednom je još spektakularniji kad ga pogledate u 12K rezoluciji! U Evropu je nedavno stigao prvi od komercijalnih i širokim masama namenjenih 8K televizora, i to iz Japana, a sad imamo priliku da vidimo prve kadrove ikad snimljene u profesionalnoj 12K rezoluciji. Zapravo, nemamo priliku da ih pogledamo, jer nemamo na čemu, ali je najbitnije - da su snimljeni i da je nivo detalja na snimku neverovatan!

Video je snimljen, objašnjava BGR, pomoću tri spojene RED Monstro 8K VistaVisionkamere, sa do 48 fps i svakim kadrom rezolucije makar 100 megapiksela. Ukupna rezolucija snimka je oko 12.288 x 6.912 piksela, a napravio ga je Fil Holand, koji kaže da je zaljubljenik u ovakvu vrstu video kreativnosti i bavi se stvaranjem video umetnosti - kako ovo drugačije nazvati, zar ne?!

Iako je 12K rezolucija, kao što vidimo, realnost, ona još uvek praktično nigde ne može da se vidi u "običnom" svetu, osim na specijalizovanim uređajima, jer YouTube podržava najviše 8K rezoluciju, dok drugi video servisi uglavnom nude do 6K. Prvi ikad snimljen 12K video ubačen je na YouTube krajem 2016. godine, ali do danas ga je nemoguće videti u punoj rezoluciji i svakako nije moćan kao video koji je pred vama.

Uživajte u ovom neverovatnom videu “velike jabuke“!

Izvor: Phil Holland

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas